Grilovaná pochoutka, která potěší každého strávníka: Krevety v medové marinádě

Krevety mohou být naprosto skvělým pokrmem.
Krevety mohou být naprosto skvělým pokrmem.
Foto: iTesco
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 27. 6. 2020

Rádi grilujete a chtěli byste letos vyzkoušet něco nového? Jednou ze skvělých možností je recept s grilovanými krevetami v medové marinádě.

Suroviny: 600 g krevet, 100 g másla, 2 lžíce olivového oleje, 4 lžíce, citronové šťávy, 2 lžíce medu, 3 stroužky česneku, 3 špetky strouhaného zázvoru, 3 špetky citronové kůry, chilli podle chuti, pepř, sůl

Postup:

Máslo rozpustíme a smícháme ho s medem. Přidáme citronovou šťávu, lisovaný česnek, citronovou kůru, zázvor a olivový olej. Podle chuti přidáme chilli, pepř a sůl. Pokud nemáte chilli rádi, lze ho vynechat. Marinádu necháme vychladnout a naložíme do ní krevety na 1 hodinu. Krevety před grilováním utřeme, aby nám marináda nekapala do grilu. Grilujeme z každé strany asi 6 minut a během grilování potíráme marinádou.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.