Letošní Vánoce jsou pro mě daleko, řeším zavření restaurace, přiznal smutně šéfkuchař Přemek Forejt
Šéfkuchař Přemek Forejt (33), výrazná osobnost české gastronomie, má před vánočními svátky jiné starosti než nakupování dárků a zdobení stromečku. Restaurace, ve které je provozním, zažívá těžké časy kvůli epidemii koronaviru a opět od pátku zavírá. "Je to těžká situace. Snažím se myslet do budoucna," vyjádřil se pro ŽivotvČesku.cz k současné krizi uznávaný šéfkuchař.
Jeden z trojice porotců televizní kulinářské show musí v nelehké koronavirové době řešit především organizaci a zajištění své olomoucké restaurace Entreé, která je jeho láskou i prací. Místo toho, aby se soustředil na klidné vánoční svátky, které mají být v rámci možností příjemným zakončením roku, žije v nevědomosti, s čím vláda přijde každý další den.
"Vánoce jsou pro mě daleko, teď řeším zavření restaurace. Určitě je to pro mě komplikace. Prosinec bývá nejsilnější měsíc celého roku. Takže na něj se snad každá restaurace pokaždé těší, že bude mít plno. Už ani nevím, co na tuhle situaci říct. Dochází mi slova. Můžeme jen doufat," řekl Přemek Forejt pro ŽivotvČesku.cz.
Problémy se zásobami v restauraci, které není možné využít, naštěstí nejsou až tak vážné. "Aspoň nám oznámili dopředu, že se v pátek zavírá. Veškeré objednávky děláme tak na den, na dva. Tím, že máme degustační menu, vždycky víme, kolik si toho nachystat. Tím je těch zbytků, které skončí v koši, díkybohu minimálně," popsal pro ŽivotvČesku.cz fungování restaurace charismatický porotce a šéfkuchař, který získal cenné zkušenosti v britských michelinských podnicích.
"Do práce chodím, i když je zavřeno. Snažím se myslet do budoucna, takže třeba přemýšlím o novém menu, nebo něčím, co by uvítali hosté, až zase otevřeme. Mám dost práce i mimo podnik, proto nemůžu říct, že bych se nudil," dodal Přemek Forejt pro ŽivotvČesku.cz.
Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.