MasterChef Lely Vémoly: Radek Kašpárek zhodnotil její špagetový pokrm, ke kterému stvořila omáčku ze superpotraviny

Lela Vémola
Lela Vémola
Foto: Nextfoto
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 5. 2. 2024

Manželka známého zápasníka Karlose Vémoly je nejen velmi atraktivní žena, která se tu a tam pochlubí extravagantním outfitem, ale když je důvod, ukáže i nějaký ten výtvor ze své kuchyně. Aktuálně se pochlubila těstovinovou mňamkou, ke které připravila, jak sama uvedla, »brutální omáčku«. Redakce ŽivotvČesku.cz požádala špičkového šéfkuchaře Radka Kašpárka, zda by dílo známé influencerky zhodnotil. Z jeho slov vyplynulo, že u jídel je vždy nejdůležitější »chuť«.

I když se to možná někomu nebude líbit, vaření je velmi složitá disciplína –⁠⁠⁠⁠⁠ je to de facto umění. Protože není pokrm jako pokrm. Nejde jen o to, jak finální výsledek vaření vypadá, což je mimochodem velmi důležitá součást gastronomie, ale je naprosto důležité dodržovat přesné postupy, gramáže a podobně.

Influencerka Lela Vémola se rozhodla, že svým fanouškům na sociální síti Instagram předvede pokrm, který sama osobně hodnotí za povedený. Speciální ingrediencí pak je avokádo, které použila dle svých slov do omáčky. Avokádo mimochodem patří mezi potraviny, které nejčastěji bývají označeny marketingovým pojmem jako »superpotravina«.

"Dnes jsem vařila špagety, ale udělala jsem brutální omáčku. Posypala jsem je sýrem, který se rozehřál. Omáčka je z čerstvého špenátu, česneku a avokáda. Je to osolené, »ovegetěné« a k tomu grilované kuřecí maso. Lidi, víte, jak je to dobré? Joj," okomentovala svou gastro tvorbu Lela Vémola, která by se klidně mohla zúčastnit nějaké soutěže pro amatérské kuchaře.

I když pravděpodobně nejde o žádný mimořádný mistrovský pokrm, ze kterého by si kdekdo sedl na zadek, redakce ŽivotvČesku.cz požádala toho nejpovolanějšího –⁠⁠⁠⁠⁠ věhlasného šéfkuchaře Radka Kašpárka - zda by výsledek vaření Lely Vémoly, který je spíše verzí »co dům dal«, opticky a dle použitých surovin zhodnotil. Zaujal velmi diplomatické hodnocení.

"Těžko se to soudí. Nejdůležitější je vždy chuť a vaření z čerstvých a kvalitních surovin," uvedl krátce pro ŽivotvČesku.cz gastro mág.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.