Radek Kašpárek promluvil o krizi kvůli koronaviru. Jen tak neotevřu, finanční ztráty jsou velké, přiznává

Radek Kašpárek vidí otevření restaurace Field v nedohlednu
Radek Kašpárek vidí otevření restaurace Field v nedohlednu
Foto: Archiv Radka Kašpárka
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 6. 1. 2021

Situace v Česku se bohužel nelepší, ba naopak. Protiepidemický systém PES je v pátém stupni a vyhlídky na návrat života do běžných kolejí je zatím v nedohlednu. Epidemie koronaviru znamená obrovské komplikace také pro majitele restaurací, které zůstávají opět zavřené. Gastronomický mistr a šéfkuchař Radek Kašpárek (39) se podělil o pohled na to, co pro něj současná krize znamená. "To číslo nakažených je pořád vysoké, přicházíme o velké peníze," řekl pro ŽivotvČesku.cz.

Přetrvávající koronavirová krize způsobila velké problémy také majitelům stravovacích podniků a zařízení a po dlouhých měsících se z nich mnozí jen těžko dostávají. Porotce úspěšné televizní gastro show a uznávaný šéfkuchař Radek Kašpárek byl nucen také uzavřít svou michelinskou restauraci Field, která patří mezi skvosty českých restaurací.

"Je to strašně smutné. Osobně jsem čekal, že to číslo nakažených za pondělní den bude podstatně vyšší. Odhadoval jsem nějakých osmnáct tisíc a je dvanáct. Ale pořád je dost vysoké a otevření restaurace je pro mě zatím v nedohlednu. Bohužel to nemá tendenci klesat," popsal pro ŽivotvČesku.cz krizovou situaci Radek Kašpárek, kterého se dotkla epidemie koronaviru jako ostatní majitele restaurací, kteří museli své podniky zavřít.

Je logické, že s nefungujícím byznysem jdou ruku v ruce i finanční ztráty, které rozhodně nejsou zanedbatelné. "Samozřejmě přicházíme o velké peníze. Měsíčně se můžeme bavit o milionu, ta ztráta tady zkrátka je," přiznal pro ŽivotvČesku.cz michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek, který patří mezi oblíbené porotce známé kulinářské show.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.