Reklama:

Smaženice podle Agáty: Vajíčka se tam nedávají, tvrdí

Agáta Hanychová
Agáta Hanychová
Foto: Profimedia
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 12. 10. 2024

Agáta Hanychová znovu překvapila některé své fanoušky. Tentokrát se nejednalo o žádnou skandální kauzu, ale o něco tak obyčejného jako smaženice z hub. Jenže s Agátou to nikdy není jen »obyčejné«. V jednom z jejích posledních živých vysílání totiž uvedla, že do smaženice zásadně nedává vajíčka. Tento postup okamžitě vyvolal velkou vlnu reakcí a vášnivou diskuzi mezi jejími sledujícími. Redakce ŽivotvČesku.cz už dříve oslovila známého michelinského šéfkuchaře Radka Kašpárka s dotazem, jak se má smaženice správně připravit. Hvězda kulinářských soutěží zdůraznila, že každý může připravovat pokrm z hub jinak, sám si ji však bez vajíčka neumí představit.

Reklama:

Většina lidí si smaženici bez vajec neumí ani představit – pro ně je vajíčko základní složkou, která dodává pokrmu krémovou texturu a sytost. Agáta Hanychová však tvrdí, že její verze je lepší, přičemž nechá vyniknout chuť samotných hub.

Reklama:

"Vůbec vajíčka, to pak nechutná jako houby, to si tam pak můžete dát rajče," řekla během vysílání, kde se ptala svých sledujících, zda i oni připravují smaženici bez vajec.

Oblíbenou houbovou pochoutku zná jedině s vejci i její manžel Mirek Dopita. "Aguš dělá smaženici bez vajíček. Jen houby, sůl a kmín. Ale já jsem zvyklý z dětství na smaženici s vajíčkem, dělala to tak moje babička. Každá má něco a obě jsou dobré," sdělil diplomaticky Dopita s tím, že vejce do smaženice aktuálně potřebuje kvůli doplnění energie.

Jak na správnou smaženici, popsal dříve redakci ŽivotvČesku.cz vyhlášený šéfkuchař Radek Kašpárek. "Česnek a šalotku nakrájím najemno, aby nebyly v pokrmu dominantní. Je to o houbách. Je důležité houby pěkně zarestovat a vajíčka si nechávám jen málo srazit, aby nebyla moc suchá. Nepostradatelný je samozřejmě drcený kmín, který dodá jídlu výrazně lepší chuť," popsal svůj recept na ideální smaženici Kašpárek.

Jak se říká: »sto lidí, sto chutí«. V komentářích pod vysíláním Agáty se objevují různé názory. Většina lidí přidává k houbám vajíčka, například ale v Německu prý připravují smaženici zásadně bez nich.

Agátin recept také jistě oceňují vegani. Ať už ale s Agátou člověk souhlasí, nebo ne, jedno je jisté – její recept na smaženici nenechal nikoho chladným. A kdo ví, možná se její bezvaječná smaženice stane novým kulinářským trendem mezi milovníky hub.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: