V gastro show MasterChef zvítězila bageta Bún bo Nam Bô. Proč uspěl výtvor Martina, který poprvé ukázal emoce, vysvětlil Radek Kašpárek

Martin poprvé ukázal emoce
Martin poprvé ukázal emoce
Foto: Se svolením TV Nova
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 20. 10. 2022

Další výzvu za sebou mají účastníci gastro show s názvem MasterChef. V té nejzajímavější se jich ovšem nakonec utkalo jen pět. A nikdo vyloženě nezklamal. Porota mohla ale vybrat pouze jednu bagetu, která se bude prodávat v pobočkách Bageterií Boulevard po celé republice. Nakonec uspěl Martin, který připravil velmi netradiční variaci bagety Bún bo Nam Bô. Pro ŽivotvČesku.cz zdařilý výtvor okomentoval porotce Radek Kašpárek (41), který byl z výsledku velmi mile překvapen.

Středeční večer si soutěžící užívali, a to zejména z důvodu, že se nevyřazovalo. První výzvou bylo pro finálovou desítku takzvané štafetové vaření, kdy byli účastníci gastro show rozděleni do dvou týmů a u vaření se střídali ve stejných časových úsecích. Vítězství si vyvařil tým Betty, který byl následně odměněn.

Radost tak měli z toho, že budou připravovat tradiční bagetu - ta nejlepší měla šanci na to, že výherce se bude těšit ze spolupráce s Bageterií Boulevard.

Každý z pětice si vybral jednu hlavní ingredienci: Petra zvolila parmazán, Ondra marinádu, Betty si vybrala kuře, Martin telecí a Ivka se rozhodla pro slaninu. V závěru porotci podle svých slov stáli před skutečně pěticí dokonalých baget.

Uspět mohla ale jen jedna bageta. A ta byla od Martina, odmítače fastfoodu. Pro ŽivotvČesku.cz jeho výtvor zhodnotil Radek Kašpárek.

"My jsme vždy měli možnost ochutnat nějakou kombinaci masa s nějakou majonézovou omáčkou a Martin vsadil na asijský pokrm, který Češi milují. A já sám mám Bún bo Nam Bô rád. Přiznám se, že když řekl, co bude připravovat, tak mě to samotného překvapilo a čekal jsem, jak to bude chutnat. Bál jsem se, aby to nebylo suché, protože tam chyběla nějaká hutnější majonéza, ale měl to všechno tak perfektně udělané, tím myslím zeleninu, maso dokonale šťavnaté, omáčka, co tam byla, krásně držela. Když jsem do bagety kousl, tak jsem měl v ústech explozi chutí a to jídlo mi dávalo smysl," popsal pro ŽivotvČesku.cz Radek Kašpárek, kterého nejprve překvapilo, že Martin jde do poměrně velkého risku, který se mu ale vyplatil.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.