Viki z kuchařské show zhubla a vypadá báječně. Podělila se o recept na sladký dezert bez výčitek
Hvězda televizní kulinářské soutěže Viktorie »Viki« Hrazdílková dokázala od své účasti v show výrazně zhubnout. Jako velmi talentovaná kuchařka vymyslela už řadu fit receptů, na kterých si můžou lidé pochutnat bez jakýchkoliv výčitek. Pokud vás honí chuť na sladké, nesahejte po čokoládě či sušenkách a sami si doma vytvořte dezert podle receptu, o který se Viki podělila. "Rozhodla jsem se vytvořit rychlé tvarohové tyčinky nabité bílkovinami s dvojí náplní - jahodou a karamelem," uvedla Viki pro ŽivotvČesku.cz a popsala, jak na ně.
Při hubnutí není třeba sladké úplně vynechávat. Své o tom ví kuchařka Viki Hrazdílková, kterou lidé znají z televizní kulinářské soutěže. Od natáčení dokázala výrazně zhubnout a nyní se chlubí postavou jako lusk, sladké si přitom neodpírá - ví totiž, jak udělat dezert, který bude výtečně chutnat a zároveň není nutné si ho vyčítat.
"Rozhodla jsem se vytvořit rychlé tvarohové tyčinky nabité bílkovinami s dvojí náplní - jahodou a karamelem," uvedla Viki pro ŽivotvČesku.cz a podělila se o recept. Nadaná kuchařka aktuálně na svém webu nabízí cvičební programy a také online redukční koučink, proto ví, jak vytvořit sladkost, která při hubnutí neuškodí.
Tvarohovo-jahodové tyčinky (3 kusy)
Ingredience:
1/2 tvarohu v papíru, 3 polévkové lžíce strouhaného kokosu, 2 polévkové lžíce erythritolu (nebo xylitolu), jahodová marmeláda bez přidaného cukru, lyofilizované jahody, hořká čokoláda - 6 kostiček, 1 čajová lžička kokosového tuku
Postup:
Tvaroh smícháme s erythritolem a kokosem. Vytvoříme placičku, do které dáme trochu marmelády a opatrně vytvoříme 3 válečky, které dáme na 10 minut do mrazáku. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu společně s kokosovým tukem. V rozpuštěné čokoládě obalujeme tyčinky a sypeme lyofilizovanými jahodami. Uchováváme v lednici.
Tvarohovo-karamelové tyčinky (3 kusy)
Ingredience:
1/2 tvarohu v papíru, 3 polévkové lžíce strouhaného kokosu, 2 polévkové lžíce erythritolu (nebo xylitolu), 1 polévková lžíce datlové pasty, 1 čajová lžička arašídového másla, 1/2 hrstičky arašídů, hořká čokoláda - 6 kostiček, 1 čajová lžička kokosového tuku
Postup:
Tvaroh smícháme s erythritolem a kokosem. Vytvoříme placičku, do které dáme smíchanou datlovou pastu s arašídovým máslem a opatrně vytvoříme 3 válečky, které dáme na 10 minut do mrazáku. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu společně s kokosovým tukem. V rozpuštěné čokoládě obalujeme tyčinky a sypeme drcenými arašídy. Uchováváme v lednici.
Viki Hrazdílková si diváky v show získala svým vřelým úsměvem a posléze i vytvářením právě fit receptů, jak slaných tak sladkých. V jejich vytváření se jí daří natolik, že se na obrazovkách brzy objeví znovu, a to rovnou ve vlastním pořadu Viki vaří Moravu, který bude o zdravém vaření a veselém životě na Moravě. Přivítá v něm i hosty z kulinářské soutěže, ve které se proslavila.
Reklama:Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.
Reklama: