Zdeněk Pohlreich mění lokál. Po letech na Primě rozjíždí novou show na konkurenční televizi

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich
Foto: Nextfoto
Alžběta Staňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 4. 1. 2023

Známý mistr kulinářského umění Zdeněk Pohlreich (65) po 13 letech končí na Primě, která jej proslavila v rámci široké veřejnosti díky pořadu »Ano, šéfe!«. Místo toho nyní známý šéfkuchař míří na Novu, kde chystá nový pořad. Ten se však od jeho předchozí show bude lišit - namísto ukazování špatných podniků se v něm bude naopak soustředit na ty dobré, jak uvedl pro ŽivotvČesku.cz.

Zdeněk Pohlreich se v oblasti gastronomie pohybuje již 50 let. Proto má dostatek zkušeností na to, aby dokázal ze všech podniků v Česku vybrat ty skutečně vynikající, o kterých by se všichni měli dovědět. A právě to je podstatou nové show, kterou chystá pro televizi Nova, kam po 13 letech na Primě nyní odchází.

Pořad se bude jmenovat »Pohlreichův souboj restaurací« a na rozdíl od nešvarů české gastronomie se naopak zaměří na její pozitiva. "Za poslední roky se stav české gastronomie proměnil k lepšímu. A tak už se mi nechce jezdit a nahánět ty, co to dělají špatně. Naopak, chtěl bych ukázat nejlepší restaurace. Ne nutně ty nejznámější, nechtěl bych ukazovat ty, které každý zná, které plní stránky médií. Spíš hledáme něco, čemu pracovně říkáme neobroušené diamanty, i když řada z nich se již opravdu pěkně blýská," vysvětlil pro ŽivotvČesku.cz Zdeněk Pohlreich, na co by se v nové show rád zaměřil.

Soutěž se nezaměří jen na klasickou českou a moderní kuchyni, ve výběru se objeví i italská, americká nebo asijská kuchyně, zkrátka to nejlepší, co se v českých restauracích dá nalézt. Proti sobě se vždy postaví dvě restaurace se stejným zaměřením. Hodnotit se bude nejen kvalita pokrmů, ale také atmosféra na místě, kvalita obsluhy a mnoho dalších faktorů, které z obyčejné restaurace mají potenciál udělat srdeční záležitost.

"Fenomén návštěv restaurací je celosvětová záležitost a jedna z důležitých věcí kultury každé země. Jde o příjemný způsob trávení volného času, něco, co jednoznačně přispívá ke kvalitě života a nemusí být nezbytně vyhrazeno pouze pro elitu. V současné době jsou restaurace oblíbeným tématem konverzace, sdílením prožitků z dovolených a podobně. I to posouvá jejich kvalitu směrem vzhůru, o tom není pochyb," popsal pro ŽivotvČesku.cz známý šéfkuchař, proč se rozhodl namísto drsné kritiky naopak tentokrát diváky seznámit s tím pozitivním.

Inspirací pro novou show měl být britský pořad podobného formátu, který natáčí světoznámý šéfkuchař Gordon Ramsay (56) pod názvem »Ramsay's Best Restaurant«, ve kterém stejně jako v chystané novince může zvítězit skutečně pouze ten nejlepší.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.