Meteorologové vydali výstrahu před rizikem požárů. Od začátku července jich hasiči evidují 232 v přírodě

Hasiči a meteorologové varují před požáry.  Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/spolecnost/hasici-a-meteorologove-varuji-pred-pozary-za-poruseni-narizeni-hrozi-velke-pokuty.7261480e/  Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/spolecnost/hasici-a-meteorologove-varuji-pred-pozary-za-poruseni-narizeni-hrozi-velke-pokuty.7261480e/
Hasiči a meteorologové varují před požáry. Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/spolecnost/hasici-a-meteorologove-varuji-pred-pozary-za-poruseni-narizeni-hrozi-velke-pokuty.7261480e/ Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/spolecnost/hasici-a-meteorologove-varuji-pred-pozary-za-poruseni-narizeni-hrozi-velke-pokuty.7261480e/
Foto: Pixabay.com
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 30. 7. 2020

Meteorologové vydali ve čtvrtek pro část České republiky výstrahu před rizikem vzniku požárů. Podobně na zvýšené nebezpečí upozorňují i hasiči. V určených regionech je dokonce zakázáno rozdělávat oheň na volném prostranství nebo i kouření v lese.

Vzhledem k teplému počasí s minimem srážek hrozí nebezpečí vzniku požárů.

"Doporučení ke zmírnění následků jevu: V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů. Nerozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Řídit se místními vyhláškami a zákazy, které k suchu a nebezpečí požárů mohou být vydány. Dbát na úsporné hospodaření s vodou," uvádí portál ČHMÚ.

Výstraha platí zejména pro Jihočeský kraj a Plzeňský kraj.

Od začátku července hasiči v celém Česku evidují 232 požárů v přírodním prostředí.

Je to méně než ve stejném období loňského roku, za což mohou vydatné deště, ale při vysokých teplotách se situace může změnit ze dne na den,“ uvedla mluvčí hasičů Nicole Studená.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.