Už 230. dítě v babyboxu. Maminka nechala dopis na rozloučenou Lukáškovi, svěřil Ludvík Hess. Jeho obsah je hodně bolestivý

Ludvík Hess u babyboxu
Ludvík Hess u babyboxu
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 10. 12. 2021

V poslední době přibývá případů odložených miminek do babyboxů. Dalším nalezencem je chlapeček, kterého jeho matka nechala ve speciální klimatizované schránce umístěné v nymburské nemocnici. "Klučík odložený v pátek 10. prosince v 18:32 měl s sebou dopis od nešťastné maminky. Dostal jméno Lukášek," řekl pro ŽivotvČesku.cz zakladatel babyboxů Ludvík Hess (74) a promluvil o obsahu dopisu.

Chlapeček byl oblečený v zimním overalu, zabalený v šedé plyšové dece a na cestu dostal tašku ozdobenou sovičkami. Podle pediatra ve službě Milana Válka je dítě staré asi 4 až 5 měsíců, uvedl zakladatel schránek, které daly naději na nový život včetně Lukáška už 230 dětem.

"Postavičkou zaplnil celou bedýnku babyboxu. Klučík měl s sebou dopis od nešťastné maminky. Omlouvá se svému synkovi a píše, že se o něj nedokáže starat, taky prý je nemocná," vylíčil pro ŽivotvČesku.cz Ludvík Hess, co bylo obsahem dopisu, který je velmi smutný.

Lukáš je třetím nymburským děťátkem, 16. letošním a skóre kluci versus holky upravil na 105:125. "Prohlížím si pečlivě obrázek klučíka, který mi přišel do mobilu, a věřte či nevěřte, on se směje. Rychle píšu Jaroslavu Černému do České mincovny, aby Lukáškovi vyrazil zlatý dukát do kolébky s číslem 230," dodal pro ŽivotvČesku.cz Ludvík Hess k chlapečkovi, o nějž se teď musí postarat pracovníci OSPODu.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.