Předpověď na celý týden. Déšť se sněhem, velká oblačnost a hodně srážek. Ve čtvrtek přijde zlom, o víkendu se ráz počasí změní

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Michal Brož | Hlavní editor
[email protected]
Publikováno: 26. 4. 2022

Úterní ráno bylo v Čechách relativně studené, místy klesly teploty mírně pod nulu a ojediněle se vyskytovaly mlhy. Zato bylo nejméně oblačnosti, která bude během odpoledne postupně přibývat, přidají se i srážky. "Dít se tak bude zejména v Čechách, kde počasí ovlivní výšková tlaková níže nad Bavorskem," vysvětlila pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová s tím, že o víkendu se trochu ohřejeme.

Na vrcholcích Šumavy a Krkonoš se bude v úterý déšť měnit na sněžení či déšť se sněhem. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C, na západě území kolem 10 °C. Také během noci na středu bude oblačnosti i srážek hodně. Na jihozápadě území očekáváme srážky trvalé. Bude zataženo až oblačno, na většině území s deštěm nebo přeháňkami. Na vrcholcích hor sněžení. Ranní teploty se budou pohybovat nejčastěji mezi 8 až 4 °C.

Ve středu bude naopak nejvíce oblačnosti i srážek hned ráno a dopoledne. Převládat bude velká oblačnost - zataženo až oblačno, v jihozápadní a jižní části území déšť nebo přeháňky, na vrcholcích Šumavy sněhové. Na severovýchodě území se budou vyskytovat přeháňky. Během odpoledne budou postupně ustávat srážky a oblačnost se bude protrhávat. Nejvyšší odpolední pocitové teploty se budou pohybovat mezi 11 až 15 °C.

"Oblačnosti i srážek bude přechodně ubývat od čtvrtka, také teploty půjdou nahoru. Skloňovat ale budeme po ránu místy přízemní mrazíky," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 5 až 1 °C, místy přízemní mrazíky. Denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C.

V pátek bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 4 až 0 °C, místy přízemní mrazíky. Denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C.

V sobotu bude polojasno až oblačno, na západě ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 6 až 2 °C. Denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C.

V neděli bude oblačno, místy přeháňky nebo déšť. Jen přechodně polojasno. Ranní teploty budou klesat na 7 až 3 °C. Denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.