Předpověď počasí: Teploměr v pátek ukáže až 29 °C, večer dorazí bouřky. O víkendu bude panovat vedro, o slovo se sem tam přihlásí i déšť

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 3. 6. 2022

Páteční teploty budou nejvyšší z celého pracovního týdne. "Odpolední maxima se zastaví až na 29 °C. Nejméně oblačnosti bude hned ráno a dopoledne - jasno až polojasno, během odpoledne bude od jihozápadu docházet k přibývání oblačnosti a později večer očekáváme v Čechách místy déšť, přeháňky nebo bouřky," uvedla k pátku pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová a vypracovala předpověď na víkend.

V pátek mohou být bouřky v západní polovině území doprovázené vydatnějšími srážkami o intenzitě až kolem 30 mm a zesílením větru o rychlosti 70 km/h. "Odpolední teploty budou mezi 24 až 28 °C, na jižní Moravě až na 29 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h, v bouřkách bude přechodně zesilovat," přiblížila zkušená konzultantka počasí pro ŽivotvČesku.cz.

Bouřky se budou místy tvořit také během noci na sobotu a ojediněle se dají očekávat i během dne. "Zatímco počátek tohoto týdne přinášel studená rána, místy se vyskytovaly přízemní mrazíky, tak noc na sobotu bude teplá. Teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 °C. V sobotu bude zpočátku dne zataženo až oblačno, místy přeháňky nebo déšť, ojediněle bouřky," uvedla pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová.

Během prvního volného dne se bude v pozdějších hodinách vyskytovat oblačno až polojasno a ojediněle přeháňky. Denní teploty vystoupí vysoko – na 20 až 24 °C, na jihovýchodě území na 28 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h.

"V neděli bude polojasno, během dne na západě území zataženo až oblačno, večer místy déšť nebo bouřky. Ranní teploty budou klesat na 15 až 11 °C. Denní teploty vystoupí na 25 až 29 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h," dodala pro ŽivotvČesku.cz odbornice přes počasí.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.