Reklama:

O víkendu sice s deštníkem, ale odpolední teploty budou stát za to, říká Dagmar Honsová. V neděli teploty vyskočí k 22 °C

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 13. 10. 2022

Úplně bez deštníků se neobjedeme, ale teploty budou stát za to - v neděli budou stoupat přes 20 °C. Od jihozápadu k nám začne proudit teplý vzduch a máme před sebou nejteplejší dny do konce roku, uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Reklama:

Čtvrteční ráno bylo ve znamení mlh a nízké oblačnosti. "Po jejich rozplynutí nás čeká jasno nebo polojasno. Odpoledne tak odstartuje jasnou až polojasnou oblohou a teploty půjdou rychle nahoru. Až později odpoledne bude od západu docházet k přibývání oblačnosti - na západě území na oblačno. Pozdě večer se na západě území k velké oblačnosti přidá místy déšť. Odpolední teploty budou zůstávat příjemné - mezi 14 až 19 °C," upřesnila pro ŽivotvČesku.cz konzultantka počasí Dagmar Honsová ohledně předposledního dne pracovního týdne.

Na pátek raději deštník s sebou, vztyčila varovný prst odbornice přes počasí. "I když se srážkové úhrny vejdou na západě Čech do 3 mm, na zbytku území to bude do 2 mm, protože okluzní fronta bude při přechodu přes naše území slábnout. Zpočátku dne musíme místy počítat s mlhami, jinak bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Během dne bude od západu docházet k přibývání oblačnosti a k ustávání srážek až na polojasno. Odpolední teploty budou zůstávat příjemné, a to mezi 14 až 18 °C," upřesnila pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová.

Reklama:

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Během odpoledne místy přechodně polojasno. Ranní teploty 10 až 6 °C. Denní teploty 14 až 18 °C.

V neděli bude oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Během odpoledne až polojasno. Ranní teploty 11 až 7 °C. Denní teploty 18 až 22 °C.

"Pozor na rosničky a ostatní obojživelníky – začal jejich tah do zimovišť. Z okolí vod se stěhují do zimních úkrytů – například do skalních štěrbin nebo dutin stromů," dodala Dagmar Honsová.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: