Po veřejném odsouzení Taťána Kuchařová vyslala drsný vzkaz: Do bulváru poslal fotky Ondřej Brzobohatý

Taťána Kuchařová
Taťána Kuchařová
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 24. 5. 2023

Ani více než rok po úředně ukončeném manželství není kolem exmanželů Taťány Kuchařové (35) a Ondřeje Gregor Brzobohatého (40) klid. Naopak se na veřejnost dostávají informace z jejich někdejšího společného soukromí. Může za to únik dokumentu, jenž je označený jako církevní žaloba. Ten má anulovat jejich církevní sňatek, v němž někdejší královna krásy obvinila umělce z nestandardní záliby v nošení ženských šatů a odlišnosti v rámci intimností. Řada lidí dala najevo, co si o někdejší Miss World 2006 myslí, protože je z toho viněna. Teď ale veřejně prohlásila, že za únikem dokumentu stál její exmanžel, který bulvárnímu periodiku poskytl fotografie. Pro ŽivotvČesku.cz promluvila psycholožka, která v zálibě Brzobohatého - převlékat se za drag queen, jak ji popsal, nespatřila nic za hranicí normálnosti.

Deník Blesk.cz v pondělí uvedl, že Kuchařová v církevní žalobě obvinila Brzobohatého kvůli jeho údajným netradičním libůstkám. V převleku ženy po ní totiž měl vyžadovat postelové intimnosti. 

Herec a muzikant tvrzení, které Kuchařová popsala v církevní žalobě, odmítl. Naopak sdělil, že ohledně preferencí v rámci výběru partnera - a to nejen pro milostný život - se ničím od jiných mužů neodlišuje. "To je jedno z mnoha lživých obvinění, kterých je ta žaloba plná. O své sexualitě jsem nikdy nepochyboval. Má orientace je a vždy byla heterosexuální," zdůraznil.

V pondělí se na sociální síti Instagram ohledně »vynesení« informací z církevní žaloby vyjádřila Kuchařová. Popřela, že by společenskému deníku informace předala. Naopak vyzdvihla, že ona svou rozvodovou »mlčenlivostí« exmanžela chránila. 

Teď se vyjádřila podruhé. "Ještě jednou a naposledy důrazně odmítám, že bych bulváru poskytla natolik citlivou věc, jako je žaloba na anulaci církevního sňatku. Nejenže to považuji za morálně pokleslé, ale ani pro to nemám sebemenší důvod. Mým jediným cílem bylo a i nadále je anulovat náš církevní sňatek. Soud teprve proběhne a je neveřejný. Zveřejnění žaloby je porušením církevních předpisů, kterým strana oslabuje svou pozici v rámci řízení. Zveřejňovat jakékoli detaily je tedy proti smyslu tohoto řízení a jen bych tím mohla ohrozit cíl, který sleduji," uvedla někdejší královna krásy.

"Žalobu jsem podala před více než půl rokem a není jediný důvod, proč bych ji měla zveřejnit právě teď, když věc nebyla dosud projednána. Přesně to ale ve výsledku udělal Ondřej, který otevřeně v Blesku komentuje osobní věci a detaily žaloby. Pokud byl žalobou konfrontován, jak tvrdí, nebylo přece nic snazšího než říct, že se jedná o soukromou věc, kterou nebude veřejně komentovat a kterou si nepřeje zveřejnit. Blesk by pak bez jeho souhlasu žalobu zveřejnit nesměl, což je právně prokazatelné, a tohle pokračovaní »telenovely Brzobohatý – Kuchařová«, jak ho sám nazývá, se nikdy nemuselo veřejně odehrát. To ale neudělal, místo toho žalobu sám veřejně propral v bulváru a sám bulváru poskytl i fotografie. Všechny veřejně známé osobnosti (včetně mě) moc dobře vědí, že zveřejnění takto citlivého materiálu je to nejhorší, co lze udělat, a že to bude veřejně odsouzeno mnohem víc než cokoliv, co je předmětem zveřejnění samotného," zdůraznila dále ve svém vyjádření, které umístila na Instagram.

"Existuje mnoho ukázkových příkladů, které to prokazují. Ani z tohoto pohledu skutečně není v mém zájmu, abych cokoli zveřejňovala. Dál bych se k uvedenému až do anulace nerada vyjadřovala, jelikož k jediné pravdivé objektivizaci všech tvrzení a skutečností dojde právě před církevním soudem. Kanonický rozvod je posledním logickým krokem, jak upřímně a pravdivě uzavřít tuto kapitolu. Přála bych všem, aby nesoudili něco, o čem neví, jak ve skutečnosti bylo a jak se odehrávalo za zavřenými dveřmi. Realita může být odlišná od veřejné image. Těm, co dokáží číst mezi řádky a vyjadřují mi podporu, moc děkuju!" dodala Taťána Kuchařová ve svém sdělení, kterým se obhajuje.

Ohledně záliby v převlékání za ženu v rozhovoru pro deník Blesk.cz Brzobohatý vysvětlil, že vyrostl ve světě kostýmů, líčidel, paruk a jeviště, jako dítě se převlékal za různé postavy, což mu vydrželo až do dospělosti, kdy tak však činí v rámci jisté relaxace a odreagování, ale nespatřuje v tom nic, co by zasahovalo do jeho duševního zdraví.

"Rozvíjení, tvořivost a hraní do života patří. A když na ně zapomeneme, tak máme život smutný," uvedla pro ŽivotvČesku.cz odbornice na lidskou duši - psycholožka Radana Rovena Štěpánková - s tím, že hledat v tom, co popisuje Brzobohatý, nějakou odlišnost, je zcela k věci nadbytečné. "Když si někdo vezme fotbalový dres Diega Maradony, tak ho také neoznačujeme, že je v rámci intimností odlišný," doplnila.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.