Počasí o víkendu příjemně překvapí, ukáže vlídnou tvář. Potáhne nás do přírody, říká meteoroložka

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek
Foto: Pixabay.com
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 22. 10. 2020

V Česku se bude v dalších dnech držet teplejší počasí. To odstartovalo už ve středu, kdy teploty vyšplhaly až ke 20 stupňům Celsia. Postupně budou mírně klesat, ale o víkendu budou skutečně příjemné. "V maximech budou až okolo sedmnácti stupňů," řekla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Zatímco meteorologické modely z počátku tohoto týdne ukazovaly před víkendem zlom počasí spíše do deštiva a chladna, aktuální předpovědi jsou mnohem optimističtější.

"I přesto, že »dvacítky« stejně jako ve středu a ve čtvrtek nenaměříme, protože v pátek přes naše území přejde studená fronta, tak teploty budou zůstávat velmi příjemné, v maximech až na sedmnácti stupních Celsia. Takže nás to bude táhnout do přírody, kam aktuálně jedině můžeme. A v neděli si dokonce užijeme i sluníčko," řekla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová, která upozorňuje, že víkend bude opravdu příjemný a nic by ho nemělo pokazit.

"Studená fronta bude výrazná v noci z pátka na sobotu, drobné přeháňky budou na Moravě a ve Slezsku, a to jen v dopoledních hodinách. Ale povodně, nic takového nehrozí," dodala meteoroložka.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.