Reklama:

Výhled počasí na poslední prázdninový týden: Překvapivě nízké teploty

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Martina | Redaktorka a korektorka
[email protected]
Publikováno: 23. 8. 2023

"Ve středu bude polojasno nebo skoro jasno, během dne přibývání oblačnosti a ojediněle přeháňky. Ranní teploty 20 až 14 °C. Odpolední teploty 28 až 32 °C. Ve čtvrtek bude polojasno nebo skoro jasno, během dne od západu přibývání oblačnosti. Ranní teploty 20 až 13 °C. Odpolední teploty 28 až 32 °C," upřesnila aktuální předpověď odbornice přes počasí Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz.

Reklama:

pátek lze očekávat, že udeří další silné bouřky. Bude oblačno, postupně až zataženo, místy déšť, přeháňky a bouřky. Ranní teploty 21 až 17 °C. Odpolední teploty 27 až 31 °C, na východě 33 °C.

Víkend konečně přinese ochlazení, zároveň ale i silné bouřky a vydatné srážky. "Po rekordně teplém pracovním týdnu přinese víkend pokles teplot. Zejména v sobotu musíme počítat i se silnými bouřkami. Také na srážky bude víkend bohatý," přiblížila meteoroložka Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz, jaké počasí bude o víkendu panovat, a pro každý den vypracovala detailní předpověď.

Reklama:

V sobotu si počasí přichystá zataženo až oblačno, místy déšť a silné bouřky. Ranní teploty 20 až 16 °C. Odpolední teploty 25 až 29 °C, na východě až 32 °C.

V neděli je možné se připravit na zataženo až oblačno, místy déšť, ojediněle bouřky. Ranní teploty 17 až 13 °C. Odpolední teploty 19 až 23 °C, na východě 25 °C.

"V příštím týdnu bude zejména zpočátku více oblačnosti i srážek a odpolední teploty se budou držet pod letní hranicí - tedy 25 °C," dodala na závěr konzultantka počasí Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz ohledně toho, jak bude vypadat poslední prázdninový týden.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: