Reklama:

Zlaté hokejové mistrovství s černou kaňkou. Policie zveřejnila šílené číslo ohledně falešných vstupenek

Hokejové mistrovství
Hokejové mistrovství
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 27. 5. 2024

Byla to pohádková jízda, která skončila zlatým večerem. Národní tým ve finále hokejového mistrovství světa porazil 2:0 houževnaté Švýcary –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ po dlouhých čtrnácti letech tak vybojoval pro Česko titul mistrů světa. Domácí šampionát se povedl –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ jednu černou kaňku ale měl. Nejde o rozhodčí, tedy téma, ke kterému se pro ŽivotvČesku.cz vyjádřil Vladimír Růžička, ale jak uvedla policie na svém oficiálním profilu na platformě X, jde o podvodníky s falešnými vstupenkami.

Reklama:

Slavný den pro českou hokejovou reprezentaci se sice neobešel bez zásahu bezpečnostních složek, jednalo se však jen o drobné incidenty. Policisté během finále řešili především přestupky spojené s alkoholem a zejména falešné vstupenky.

Reklama:

Záchranáři ošetřili 23 lidí. Dopravní podnik zveřejnil video z metra, kde rozjaření fanoušci rozhoupali vlakovou soupravu. Jak probíhaly oslavy pak, nabízí fotogalerie. Policisté obecně řešili především drobné delikty, které byly spojené s opilými fanoušky. Tak by se dala shrnout negativa, se kterými se v neděli potýkal zlatý závěr domácího hokejového šampionátu.

Pokud jde ale o falešné vstupenky, je to ostuda, která se bohužel podobným akcí nevyhýbá. Celková čísla jsou ale, pokud jde o toto podvodné jednání, alarmující.

"Jedinou kaňkou na celkovém obraze tak zůstávají podvodníci prodávající falešné vstupenky. Celkově jsme takových vstupenek zajistili více než 730 se škodou necelých 2 600 000 Kč," uvedla policie na síti X.

Jak už bylo zmíněno, černou kaňkou v některých případech mohly být i kontroverzní okamžiky, které se týkaly posuzování prohřešků proti pravidlům sudími. Pro ŽivotvČesku.cz právě téma »rozhodčí« okomentoval Vladimír Růžička. Je potřeba ale upřesnit, že něco, co by se vyloženě navždy zapsalo do černé knihy ohledně špatného posuzování sporných momentů, nenastalo.

"Myslím si, že když se budeme bavit o rozhodčích, tak vím jedno. Všechny neúspěšné týmy budou nadávat na rozhodčí. To tak je. Je to pokaždé stejné (směje se). Realita je ale taková, že ta hra je rychlá, sem tam se tak prostě nedokonalost objeví, i když si to nikdo nepřeje. Takový ale život je," dodal pro ŽivotvČesku.cz velice dobře naladěný bývalý legendární útočník a trenér.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: