Reklama:

20 let od konce historicky první SuperStar: Promluvila nejkrásnější finalistka

Zpěvačka a skladatelka Veronika Zaňková
Zpěvačka a skladatelka Veronika Zaňková
Foto: Se svolením Veroniky Zaňkové
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 22. 6. 2024

Koncem února 2004 se na televizních obrazovkách odvysílal první díl pěvecké soutěže Česko hledá SuperStar. Finále, které se odehrálo koncem června téhož roku, bylo rekordně sledované. Televizi Nova tehdy sledovalo 3,34 milionu diváků. Éra účastníků první řady byla extrémně úspěšná. I přesto se dnes ani zdaleka každý z finalistů neživí hudbou. Naposledy měli finalisté z roku 2004 možnost si spolu zazpívat v roce 2021 v rámci zatím poslední řady soutěže. Po sedmnácti letech se až na dvě finalistky sešla téměř celá TOP 10. O svých pocitech z vystoupení tehdy promluvila pro ŽivotvČesku.cz Veronika Zaňková.

Reklama:

V roce 2021 se na pódiu po sedmnácti letech sešla téměř kompletní desítka finalistů první řady populární pěvecké soutěže. Jednou z tehdejších finalistek byla i Veronika Zaňková, která pro ŽivotvČesku.cz prozradila pocity, které prožívala znovu na »domovské« půdě.

Reklama:

"Vidět nás takto po letech společně, to pro mě bylo velmi emotivní. Vždyť jsme spolu přeci něco prožili a byly to okamžiky, na které se lidsky nezapomíná, ať už se dnes kdokoli z nás věnuje čemukoli," sdělila Veronika Zaňková, kterou hudba baví dodnes.

Před třemi lety byla Veronika již trojnásobnou maminkou, a tak tomu chtěla přizpůsobit i svůj outfit na večerní vystoupení. "Když jsem přišla do kostymérny a stál tam stylista českých hvězd Filip Vaněk, který mi tyto šaty přinesl, vůbec jsem si nevěřila a snažila jsem se mu vysvětlovat, že jsem máma od tří dětí a tyto šaty jsou na mě moc odvážné, krátké, stříbrné, blýskavé… prostě moc, moc, moc," prozradila Veronika své první pocity z krátkých blyštivých šatů.

Nakonec však stylistu poslechla a stříbrné třpytivé šaty a černé kozačky nad kolena si oblékla. A udělala dobře. V šatech se cítila skvěle a vystoupení se »starými známými« si velmi užila. "Byla to nádhera, bušilo mi srdce, ale hlavně se mi vracely vzpomínky na tu obrovskou euforii v roce 2004, kterou celá naše desítka měla to štěstí prožít. Bylo to nádherné a dojemné," popsala pro ŽivotvČesku.cz Veronika, jak si užila veřejné vystoupení s finalisty, které sedmnáct let neviděla.

Veronika Zaňková se dnes kromě péče o rodinu věnuje i autorské tvorbě filmové hudby. Složila skladby například pro film Kluci z hor, kde hlavní role ztvárnili Martin Dejdar a Jiří Lábus nebo seriál Stopy života.

V roce 2004 vyhrála historicky první řadu české SuperStar Aneta Langerová, která se muzice věnuje dodnes. Vítězství pro ni znamenalo začátek dlouhé a úspěšné kariéry. Krátce po skončení soutěže vydala své debutové album Spousta andělů, kterého se prodalo přes sto tisíc kusů.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: