Reklama:

O víkendu vyšplhají teploty až ke 33 °C, pak dorazí šílené počasí. První výhled na úvod července slibuje i tropické vedro

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 25. 6. 2024

Poslední dny školního roku budou horké. "Do pátku očekáváme denní teploty okolo 30 °C. Nejteplejší školní den bude právě pátek, kdy očekáváme maxima až 32 °C," uvedl to pro ŽivotvČesku.cz špičkový meteorolog Martin Štros ze serveru specializujícího se na široké spektrum předpovědí Meteocentrum.

Reklama:

"Následně podle nejnovějších výstupů meteorologických modelů očekáváme, že o víkendu budou teploty ještě vyšší a sobota 29. července by mohla být dosud nejteplejším dnem roku –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ maxima se mohou dostat až ke 33 °C," upozornil pro ŽivotvČesku.cz odborník přes počasí Martin Štros.

V neděli nejspíše přes Českou republiku přejde studená fronta, která s největší pravděpodobností přinese silné bouřky, a tudíž dojde k ochlazení.

Reklama:

"V neděli odpoledne a večer se tak opět může vyskytovat krupobití, silný vítr a přívalové srážky," doplnil pro ŽivotvČesku.cz odborník z portálu Meteocentrum, který ve svém textu podrobně rozebral klimatickou změnu v rámci jara –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ bylo globálně nejteplejší v historii.

"Výhled pro první červencové dny se zatím jeví jako mírně chladnější, respektive s příjemnými teplotami maximálně okolo 25 °C a občasnými přeháňkami. Tropické vedro na koupání si tak užijeme hned v prvním prázdninovém víkendu, ale pak se ochladí na »běžné příjemné teploty«. Dobrá zpráva je, že je výhledově jen malá pravděpodobnost, že by nějaký den měl být vyloženě propršený," dodal pro ŽivotvČesku.cz Martin Štros.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: