Reklama:

Výhled počasí na další týden den po dni: Po mrazivém víkendu půjdou teploty nahoru

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 11. 10. 2024

Na vrcholcích Krkonoš dnes očekáváme první zimní vlaštovky v podobě sněžení. Prudký pokles teplot, především v hladině 850 hPa (ve výšce přibližně 1,5 km), přináší výrazné ochlazení. "Zatímco ve čtvrtek se teploty v této výšce pohybovaly až kolem 16 °C, během pátečního dne se očekává pokles až na -1 °C, což bude stačit k tomu, aby na nejvyšších vrcholech Krkonoš začalo sněžit," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Reklama:

Víkend přinese rána s přízemními mrazíky a denní teploty se budou držet okolo 16 °C. V neděli se přidá čerstvý vítr s nárazy o rychlosti 50 až 70 km/h, což pocitovou teplotu ještě více sníží.

Tereziánské babí léto příští týden

Reklama:

"Po mrazivém víkendu se příští týden můžeme těšit na výrazně příjemnější počasí. Od jihu k nám pronikne teplý vzduch a oblast vysokého tlaku vzduchu zajistí převážně slunečné dny – typické pro tereziánské babí léto," zdůraznila pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová.

Pondělí přinese polojasné počasí s možností přeháněk během dne. Ranní teploty budou v rozmezí 6 až 1 °C, objeví se i přízemní mrazíky. Denní maxima pak vystoupají na 12 až 16 °C.

Úterý bude pokračovat s polojasnou oblohou a místními ranními mlhami. Teploty po ránu 7 až 3 °C, přes den opět 12 až 16 °C.

Středa přinese podobný ráz počasí – polojasno, místy mlhy a nízká oblačnost. Ranní teploty budou 8 až 4 °C, odpolední maxima 14 až 18 °C.

Čtvrtek a pátek budou pokračovat v podobném duchu – polojasné počasí s ranními mlhami. Teploty se budou pohybovat od 8 do 4 °C v noci, přes den pak vystoupají až na 18 °C.

"Celkově nás po chladném víkendu čeká velmi příjemný a slunečný týden, který bude přesnou ukázkou podzimního tereziánského babího léta," dodala pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: