V Čenkovicích pustili vlek, lyžaři napadli reportéra. K situaci promluvil ředitel zpravodajství

Lyžaři napadli reportéra TV Nova
Lyžaři napadli reportéra TV Nova
Foto: Archiv TV Nova
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 30. 1. 2021

I když vláda rozhodla o tom, že provoz vleků bude uzavřen, v sobotu v Čenkovicích na Orlickoústecku si s tím provozovatel hlavu nedělal. Naopak avizoval, že se bude jezdit. Vhodné lyžařské podmínky využilo několik desítek lidí. V areálu natáčel štáb nejsledovanější tuzemské televizní stanice, reportéra i kameramana na místě napadli lyžaři i »vlekař«. "O dalším postupu, jak se k napadení postavíme, rozhodneme v pondělí," řekl pro ŽivotvČesku.cz o napadení zaměstnanců televize ředitel zpravodajství TV Nova Kamil Houska.

I když vláda zakázala provoz vleků, v čenkovickém skiareálu bylo poměrně rušno. Tamní sjezdovka byla plná lyžařů, kteří využili funkčního vleku.

Na místě natáčel reportér televize Nova, který zjišťoval, proč je vlek v provozu i přes vládní nařízení, které všichni respektují. Situace na místě se ale zvrtla a nejen obsluha vleku, ale i ostatní lidé napadli reportéra i kameramana.

Provozovateli vleku za porušení vládních opatření hrozí vysoká pokuta. "O dalším postupu, jak se k napadení postavíme, rozhodneme v pondělí," řekl pro ŽivotvČesku.cz o napadení zaměstnanců televize ředitel zpravodajství TV Nova Kamil Houska.

Není to jediný případ za poslední dobu, kdy policie řešila takový problém. Minulý týden musela policie zasahovat ve skiareálu v nedalekých Výprachticích. Lyžařské areály jsou v celé České republice uzavřené už od 27. prosince.

Provozovateli vleku hrozí pokuta až do výše tří milionů korun, uvedla mluvčí krajské policie Markéta Janovská.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.