ANO by poprvé po 5 letech nevyhrálo volby. Porazila by je koalice Piráti a STAN. Chtějí se bít do posledního

Premiér Andrej Babiš
Premiér Andrej Babiš
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 14. 2. 2021

Poprvé po 5 letech by hnutí ANO nevyhrálo volby. Takový je výsledek průzkumu agentury Kantar, kterou si nechala zpracovat Česká televize. Porazila by ho koalice Pirátské strany a hnutí STAN. "Nenecháme vás v tom a budeme se za vás bít do posledního dechu," uvádí k výsledku pirátská strana.

Nově vzniklá koalice Pirátů a STAN by získala 29,5 procenta. Následovalo by ANO s 26,5 procenta hlasů. Třetí pozici by získala koalice SPOLU (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) s 19,5 procenta.

Do Sněmovny by se dostalo hnutí SPD a KSČM. Vládní ČSSD by se do dolní komory nedostala, podle modelu by získala jen 4 procenta.

"Vážení přátelé, moc vám s Vít Rakušan za Piráty i Starosty děkujeme za důvěru. Jsme rádi, že vám naše spolupráce dává smysl a že oceňujete, že hledáme řešení a cestu. Naše země se nachází v bezprecedentní krizi a jedno je jisté: sebelepší politici sami nic nezmůžou. Jsme ve všem společně," uvedli k výsledkům průzkumu ve vyjádření Piráti na svém Facebooku.

„Vážení přátelé, moc vám s Vít Rakušan za Piráty i Starosty děkujeme za důvěru. Jsme rádi, že vám naše spolupráce dává...

Zveřejnil(a) Česká pirátská strana dne Neděle 14. února 2021

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.