Před padesátkou má postavu jako modelka. Krásná Nicol Lenertová prozradila recept na štíhlost

Bývalá moderátorka Televizních novin působí nyní jako tisková mluvčí
Bývalá moderátorka Televizních novin působí nyní jako tisková mluvčí
Foto: se souhlasem Nicol Lenertové
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 14. 4. 2021

Dlouhé roky působila na televizní obrazovce a byla tváří naší nejúspěšnější komerční stanice. Bývalá moderátorka Nicol Lenertová (46), která v minulosti tvořila pár s hokejovou legendou Jaromírem Jágrem (49), zůstává i před »padesátkou« krásná a neztrácí své pověstné kouzlo. Pro ŽivotvČesku.cz prozradila, jak se udržuje v kondici a čím si prošla v době epidemie celá její rodina. "Snažím se alespoň doma jezdit ve volných chvílích na rotopedu. Zatím ani není jiná možnost, takže jsem za něj vděčná," řekla.

V době stále platných vládních opatření, kdy je běžný každodenní život omezen, je náročné se udržet v psychické pohodě a zároveň nešidit vlastní tělo. Posilovny a fitness centra jsou zavřené a člověk se v tomto ohledu musí spoléhat sám na sebe, vlastní vůli a motivaci.

"Nejsem úplně dobrý příklad, protože mám sedavé zaměstnání a hodně času trávím u počítače. Jsem měsíc po prodělání covidu, ze kterého jsem se vzpamatovávala, proto mi zdravotní stav v posledních týdnech neumožňoval větší fyzickou aktivitu. Jak se vracím zase do normálního režimu, tak se snažím alespoň doma jezdit ve volných chvílích na rotopedu. Zatím ani není jiná možnost, takže jsem za něj vděčná. Největší zápřah je ale starost a péče o rodinu a domácnost," řekla Nicol Lenertová pro ŽivotvČesku.cz s tím, že si nemá na co stěžovat, protože doma fyzickou zátěž rozhodně má.

"Posilovnu mi nahrazují těžké tašky, které tahám z nákupů. Ani se tomu pohybu nějak nevyhýbám, protože to beru tak, že se každá fyzická námaha počítá – nejen, že se děti nají (směje se), ale také trochu zapojím svaly a udělám něco pro sebe. V kondici se tedy udržuji také díky domácím pracím. I při nich člověk pálí kalorie," vyjádřila se pro ŽivotvČesku.cz krásná maminka dvou synů - Jardy (15) a Dominika (12), které má se sportovním manažerem Jaroslavem Kalátem.

Koronavirus prodělala nejen ona, ale také celá její rodina. "Měli jsme potíže od bolestí hlavy, přes horečky, zimnice nebo bolesti kloubů. Já jsem měla šílené bolesti zad, až z toho byl člověk nepříčetný – nemůžete sedět, nemůžete ležet. Sedlo mi to na hlasivky, hlavně pak na průdušky. Ale musím zaklepat, že se z toho dostáváme. Nicméně i únava byla nepříjemnou součástí, která se u nás projevila," popsala vlastní zkušenost s onemocněním covid-19 bývalá hvězda televizní obrazovky a v současné době tisková mluvčí jedné z největších zdravotních pojišťoven pro ŽivotvČesku.cz.

Při léčbě koronaviru zůstala u základní péče, kdy celé rodině pomohly běžně dostupné léky na bolest. "Pomohl nám Ibalgin a Paralen. Mně pomohly i náplasti proti bolesti na záda. Naštěstí to nebylo tak závažné, abychom museli do nemocnice, ale i tak to dalo celé rodině zabrat," dodala Nicol Lenertová pro ŽivotvČesku.cz.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.