Manžel chybí mně i dětem, ale pevně věřím, že se domů ještě pár dnů nevrátí, říká Hana Coufalová

Vladimír Coufal a jeho rodina
Vladimír Coufal a jeho rodina
Foto: Se svolením Hany Coufalové
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 20. 6. 2021

Český reprezentační obránce Vladimír Coufal (28) podal ve druhém zápase na Mistrovství Evropy skvělý výkon, který lehce pokazilo podklouznutí před gólem soupeře. I přes toto zaváhání to vypadá, že národním tým do vyřazovací části šampionátu proklouzne. "S manželem jsme si volali hned po zápase a říkali jsme, že to vypadá dobře, ale stát se ještě může cokoliv. Postup ze skupiny nechceme zakřiknout," řekla Hana Coufalová pro ŽivotvČesku.cz.

Po výborné sezoně v dresu West Ham United bylo zřejmé, že na poctivé výkony Vladimíra Coufala bude česká fotbalová reprezentace sázet i na Mistrovství Evropy. Ve druhém zápase proti Chorvatům předvedl český obránce výborný výkon, na kterém zanechalo kaňku jen podklouznutí před vyrovnávající brankou soupeře.

"Myslím si, že kdybych tam neuklouzl, tak bych Perišiče možná ještě stihl zablokovat. Na to se nemůžu vymlouvat, špatně jsem se obul na druhý poločas. Bohužel on to dobře proměnil. Ještě k tomu jsem si hlídal levou nohu a on to dobře zasekl. Ukázal, že je dobrý hráč," sdělil Vladimír Coufal do televizních kamer bezprostředně po utkání, ze kterého národní tým vydoloval důležitý bod.

"S manželem jsme si volali hned po zápase a říkali jsme si, že to vypadá výborně, ale stát se ještě může cokoliv. Postup ze skupiny nechceme zakřiknout, ale zatím to vypadá velmi dobře," usmála se Hana Coufalová s tím, že špatně zvolené kopačky s manželem neřešila. "Myslím, že k rozhovoru po zápase se postavil hezky, že to přiznal, ale spolu po telefonu jsme to už nerozebírali," potvrdila pro ŽivotvČesku.cz manželka českého obránce, která zápas sledovala ve společnosti manželky Jana Bořila.

"Byli jsme na návštěvě u Bořilů a dívali se společně. Bylo to fajn i pro děti, dali jsme si popcorn a fandili jsme. Zápas uběhl hrozně moc rychle, když koukám s dalšími lidmi, tak mi těch 90 minut uteče hned. Podle mě kluci měli na vítězství, je fakt škoda, že se postup nepovedl dotáhnout," doplnila pro ŽivotvČesku.cz Hana Coufalová, která věří, že reprezentaci postup ze skupiny už neunikne.

Český tým nemá základnu na Britských ostrovech, ale kvůli koronavirové hrozbě na každé utkání cestuje z Prahy. Manželky a přítelkyně tak mají své miláčky »​pod nosem«, ale vídat se nesmí. Vše je podřízené tomu, aby se riziko nákazy eliminovalo na naprosté minimum.

"Kdyby byli ubytovaní někde v zahraničí, tak člověk chápe, že za nimi nemůže, ale tohle je opravdu náročné. Všichni chápeme, že musí být izolovaní, ale mrzí nás to. Možná by šlo jít manželovi zamávat někam pod okno, ale pro děti by to bylo ještě horší. Manžel mi chybí, ale na druhou stranu zase mám radost, že to vypadá, že se mi nevrátí hned po základní skupině," přiznala pro ŽivotvČesku.cz dobře naladěná manželka české defenzivní opory.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.