Eva Decastelo ukázala fotky z dětství. První lásku jsem prožila v jídelně mateřské školky, zavzpomínala

Eva Decastelo jako malá holčička.
Eva Decastelo jako malá holčička.
Foto: Se svolením Evy Decastelo
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 6. 7. 2021

Moderátorka a herečka Eva Decastelo (42) je sice už téměř 12 let šťastně vdaná za manžela Reného (47), se kterým má dvě děti, ale to neznamená, že by si nepamatovala na první dětskou lásku. "Zamilovala jsem se už v mateřské školce. Jmenoval se Michal a já mu lásku dávala najevo přes talíře ve školní jídelně," usmála se při vzpomínání pro ŽivotvČesku.cz.

Kdyby malý Michal věděl, jaká nádherná žena z Evičky vyroste, tak by si možná její přízně hleděl více. Takto Eva Decastelo se smíchem přiznala, že její první zamilovanost v litoměřické mateřské školce skončila neúspěchem, protože její vyhlédnutý klučina city neopětoval.

"Na svou první lásku si pamatuji úplně přesně. Jmenoval se Michal Slabý a moc se mi líbil, kde mu je nyní konec, to netuším, třeba se po přečtení článku ozve," smála se dobře naladěná Eva Decastelo, když pro ŽivotvČesku.cz zavzpomínala, jak se jí rozbušilo srdce, když Michal vstoupil do školní jídelny.

"Já si pamatuji, že tehdy jsme v jídelně měli služby a kdo měl službu, tak měl připravit talíře a příbory pro ostatní děti. Všechny talíře byly klasicky bílé, ale asi čtyři talíře byly s namalovanými květy. Já vždy pro sebe a pro Michala nachystala ty s květinami a čekala jsem, kdy si toho signálu všimne. A on si pak všiml a začal si je měnit zase za ty klasické bílé," přiznala sympatická moderátorka a herečka, že sbalit vysněného chlapce nebylo vůbec snadné.

"Pak se blížily Velikonoce a já doufala, že vezme pomlázku a přijde k nám. Nepřišel. Ale já to nevzdala a překecala jsem mamku, že tedy musíme sehnat pomlázku a vyrazíme k němu. Takže jsme s maminkou sehnaly pomlázku a já k němu přišla a on měl ze mě opravdu velkou radost," dodala Eva s ironickým tónem v hlase, že ani tato akce se nepovedla.

Jinak byla malá Evička vychovávaná velmi přísně, protože od první třídy na ni přímo na základní škole dohlížela babička. Z čehož žádné výhody neplynuly, ba naopak. "Já měla nastoupit do »​béčka«, protože babička učila v »áčku«, tak aby nebyla protekce. Jenže jsem seděla vedle spolužačky, která byla často nemocná a já měla jako malá astma a vždycky jsem hned vše od ní chytla. Povolili mi tedy kvůli zdraví přesun za babičkou do »áčka«. Já se těšila, ale žádné výhody to nemělo, babička na mě byla moc přísná, měla strach, aby to nevypadalo, že mám nějakou protekci, tak na mě byla přísnější než na ostatní děti. Co jsem ale milovala, byly hodiny hudebky. Sice jsem nikdy neměla hudební sluch, ale měli jsme ve škole varhany, na které babička nádherně hrála, což jsem opravdu měla hodně ráda," zavzpomínala Eva Decastelo na dětství, které prožila v Litoměřicích.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.