Zdeněk Pohlreich: Nejdříve Řecko a pak se budeme snažit vymotat z toho průšvihu, ve kterém žijeme

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich
Foto: Nextfoto
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 28. 8. 2021

Letní prázdniny jsou téměř u konce a s nimi pro hodně lidí končí i příležitost vycestovat do zahraničí na dovolenou. Děti se vrátí zpátky do školních lavic a řada dospělých zase k pracovním povinnostem. Šéfkuchař a podnikatel Zdeněk Pohlreich (64) má plány na podzim jasné. "Budeme se snažit vymotat z toho průšvihu v gastronomii, ve kterém žijeme a nějakým způsobem se pokusit přežít dál. To je velice jednoduchá věc. Nejsem nositelem růžových ani černých brýlí," řekl pro ŽivotvČesku.cz.

S manželkou Zdeňkou (48) oslaví na podzim desetileté výročí od svatby a v osobním životě se mu daří. Měl také dobře rozjetou kariéru v gastronomickém odvětví, ale epidemie koronaviru gastronomii obecně těžce zasáhla – televizní tvář pořadu Ano, šéfe! nevyjímaje. V druhé polovině prázdnin si Zdeněk Pohlreich dopřál odpočinkovou dovolenou nejdříve v Čechách a poté odcestoval s rodinou do Řecka.

"Za dva týdny jedeme na chvilku do Řecka a pak se budeme tak nějak »poflakovat« také v Česku, konkrétně na Slapech. Pro mě je život zpátky v normálu," vyjádřil se na konci července pro ŽivotvČesku.cz. Ale všechno hezké jednou končí, a tak ho čekal návrat a úvahy nad tím, co se bude dít v následujících týdnech a měsících.

"Budeme se zabývat možnostmi přežití v gastronomickém průmyslu a tím, čím jsme se zaobírali vlastně poslední dva roky. Budeme se snažit vymotat z toho průšvihu, ve kterém žijeme a nějakým způsobem se pokusit přežít dál. To je velice jednoduchá věc," řekl Zdeněk Pohlreich pro ŽivotvČesku.cz s tím, že se snaží stát nohama na zemi.

"Nejsem nositelem růžových ani černých brýlí. Jsem velký realista a praktický člověk," dodal pro ŽivotvČesku.cz známý šéfkuchař, který dlouhá léta působil na televizní obrazovce v několika pořadech a byl také přísným porotcem kulinářské show.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.