Reklama:

Iveta Fabešová promluvila o šéfkuchaři Zdeňku Pohlreichovi. Popsala, v čem ji ovlivnil

Cukrářka Iveta Fabešová
Cukrářka Iveta Fabešová
Foto: Showpix.cz
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 25. 4. 2021

Její profese je úzce spojena s vášní pro sladké. Iveta Fabešová (37) se televizním divákům představila v roce 2010 v gastronomické soutěži, kde byl mimo jiné jedním z porotců uznávaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (64). Vynikala především cukrářským umem a tak nebylo překvapením, když o tři roky později otevřela vlastní cukrárnu v Praze a několik dalších provozoven. Epidemie koronaviru jí však zasáhla do nejen do osobního, ale významně také do pracovního života. "Situace opravdu není snadná a myslím, že nám všem už trochu dochází energie a síla," řekla pro ŽivotvČesku.cz.

Reklama:

Iveta Fabešová vystudovala speciální pedagogiku a před účastí v televizní reality show Na Nože pracovala v developerské společnosti. Během působení v pořadu prokázala nejen skvělé kuchařské schopnosti, ale ukázalo se, že je především špičková cukrářka. V roce 2013 otevřela vlastní podnik s názvem Ippa Café v Belgické ulici v centru Prahy, kde milovníkům sladkého nabízí úžasné dezerty, moučníky a dorty.

Reklama:

Kvůli epidemickým opatřením ale byla nucena zavřít a překonat dlouhé měsíce bez možnosti normálně podnikat a věnovat se naplno profesi, která ji tak baví a naplňuje.

Iveto, už je to více než rok, co Česko sužuje epidemie koronaviru. Jak zasáhla vás?

Řekla bych, že jako všechny. Situace opravdu není snadná a myslím, že nám všem už trochu dochází energie a síla.

Váš podnik je nadále zavřený. Čemu se v současné době věnujete? Máte nějaké plány do budoucna, na kterých pracujete?

Věnuji se hlavně svému e-shopu a přípravě nové provozovny. Snad už to vládní opatření dovolí. Také jsme pracovali se Zdeňkem Pohlreichem na dalších dílech pořadu o grilování s názvem Rozpal to šéfe. Takže jsem se rozhodně nenudila a nenudím (směje se).

Když jsme zmínila Zdeňka Pohlreicha - jak vzpomínáte na svou účast v televizní soutěži Na nože?

Jako na skvělou zkušenost, která mě ujistila v tom, že se chci věnovat gastronomii.

Naučila jste se od Zdeňka Pohlreicha něco, co vám pomohlo ve vaší profesi cukrářky?

Zdeněk je velký profesionál a jeho televizní projev je skvělý. Má v sobě jakousi lehkost, a když se díváte, jak vaří, zdá se to děsně jednoduché. To mě moc baví.

Zveřejnil(a) Iveta Fabešová dne Neděle 18. dubna 2021

V souvislosti s oborem gastronomie se diskutuje také o možnosti využití tzv. covid pasů i v rámci restaurací a stravovacích zařízení. Lidé by získali přístup na základě očkování, negativního testu nebo potvrzených protilátek - stejně jako je tomu u cestování.

Přijde mi to zvláštní, ale to mi přijde celá tahle doba. Neumím si to v praxi moc představit, ale cokoliv - hlavně, když budeme moct alespoň trochu normálně fungovat.

Epidemie určitě přinesla řadu negativních věcí, ale máte něco, co vám naopak dala?

Možná nám všem dala trochu času na ujasnění si priorit a také čas pro rodinu. Ale už je potřeba zase chvíli trochu pracovat, alespoň podle mě.

Jste uznávaná cukrářka. Jak se udržujete stále štíhlá, když se v podstatě neustále pohybujete kolem sladkého?

Díky tomu, že mám hodně pohybu.

Máte nějaký oblíbený zákusek, moučník nebo dezert?

Vlastně úplně cokoliv. Mě prostě baví ten proces samotné přípravy.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: