Hra s chutěmi: Losos na grilu s citronovými plátky a kouřovým nádechem

Losos s citronovými plátky je geniální pokrm.
Losos s citronovými plátky je geniální pokrm.
Foto: iTesco
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 26. 6. 2020

Rádi grilujete a chtěli byste letos vyzkoušet něco nového? Přinášíme vám inspiraci, díky které budete králové a královny každé grilovací party. Třeba losos s citronovými plátky může být skvělá volba.

SUROVINY: 800 g filetovaného lososa, lžíce citronové šťávy, 8 plátků citronu, lžička mořské soli, špetka pepře, 2 lžíce oleje, svazek kopru

Postup:

Lososa očistíme, omyjeme a osušíme. Pinzetou jej zbavíme kostiček. Připravené maso pokapeme citronovou šťávou a olejem. Přidáme nasekaný kopr, sůl a pepř. Lososa obložíme plátky citronu a necháme v ledničce odležet asi hodinu. Maso grilujeme na rozžhaveném grilu vyloženém alobalem. Plátky citronu pokládáme střídavě na gril i na lososa, aby také získaly kouřový nádech. Losos by měl být uprostřed lehce narůžovělý, proto jej negrilujeme příliš dlouho. Servírujeme s pečivem nebo bramborami.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.