Porotce známé show v kuchyni. Takhle vyrábí pokrm michelinský šéfkuchař Kašpárek

Radek Kašpárek
Radek Kašpárek
Foto: ŽivotvČesku
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 11. 9. 2020

Když se vysloví jméno Radek Kašpárek, diváci populární televizní soutěže amatérských kuchařů zbystří. Jde o muže, jehož restaurace získala čtyřikrát michelinské ocenění v podobě hvězdy. Tím se může pochlubit málokdo. Vyhlášený šéfkuchař předvedl pro ŽivotvČesku.cz, jak to vypadá, když se objeví v kuchyni a začne kouzlit s pokrmy.

Vybudovat si renomé nebylo rozhodně jednoduché. Ovšem Radek Kašpárek měl předurčeno stát se vyhlášeným šéfkuchařem. "Můj děda byl řezník, takže jsem se v kuchyni pohyboval už jako dítě. Patřil jsem k těm dětem, které bavilo být v kuchyni a učit se. Pak jsem šel na školu vařit a po maturitě jsem začal vařit v pražském hotelu Savoy, kde jsem získal určité zkušenosti," popsal v kostce Radek Kašpárek pro ŽivotvČesku.cz svou cestu.

Zajímavostí je, že oproti kolegům z gastrobranže nezískal zkušenosti v zahraničí. "Někteří mí kolegové pracovali v zahraničí. Já jsem se učil v Česku. Ale pravdou je, že dnes jezdím pravidelně do zahraničí sbírat zkušenosti. Není to tak, že bych se nechával někde zaměstnat, ale cestuji po vyhlášených restauracích a objevuji nové obzory," upřesnil porotce věhlasné soutěže MasterChef, kterou vysílá nejsledovanější tuzemská televizní stanice.

Radek pro ŽivotvČesku.cz ukázal, jak se připravuje jeden z vyhlášených dezertů. "Kombinace rakytník, bergamot a jalovcová zmrzlina funguje velice dobře. Není to náročné, ale jde o velmi příjemný dezert, který se těší u našich hostů oblibě," dodal Kašpárek, který je nejen spolumajitelem věhlasné restaurace v centru Prahy, ale dokázal během pár minut v kuchyni připravit skutečně velmi chutnou lahůdku.

Jak se takový dezert z rakytníku připravuje, se podívejte do galerie.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.