Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich prozradil svou kuchařskou slabinu. Uvedl, do jaké soutěže by se nepřihlásil

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich
Foto: Nextfoto
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 3. 3. 2021

Jídlo je důležitou součástí života a pro některé je vaření také profesí a vášní. Uznávaný šéfkuchař, autor několika kuchařských knih a tvář televizních pořadů o vaření Zdeněk Pohlreich (63) jako profesionál v kuchyni kraluje, ale v osobním životě je pro něj zásadní hlavně jednoduchost. Pro ŽivotvČesku.cz promluvil o tom, jaká jídla má rád a co radši přenechá svým kolegům, protože mu to moc nejde.

V televizních pořadech byl Zdeněk Pohlreich vždy přísným a obávaným kritikem, protože dokázal přímě a nekompromisně zhodnotit, co je špatně. Svou profesi má velmi rád, ale doma preferuje především jednoduchost a lehkou kuchyni, která člověka na několik hodin nevyřadí z provozu. Co se týká jeho nejoblíbenějšího pokrmu, odpověď má jasnou.

"Vyloženě oblíbené jídlo nemám. V zásadě se řídím podle toho, na co mám chuť. Mám rád hlavně ryby a lehčí pokrmy. Nevařím taková ta těžká jídla. Když mě něco napadne, tak to udělám. Spíš mě inspirují suroviny, než abych řekl jedno konkrétní jídlo, které bych vyzdvihl," vyjádřil se Zdeněk Pohlreich pro ŽivotvČesku.cz s tím, že i jako u profesionálního gastronoma u něj existuje něco, co není tak úplně jeho parketou.

"Moc mi nejde pečení. Sladké moučníky a dezerty často nejím, ani to moc neumím. Poznám, když je něco dobré, ale že bych to moc uměl dělat, to asi ne. Radši ochutnám, co připraví náš cukrář, to je určitě jistější. Do Peče celá země bych se určitě nepřihlásil," dodal Zdeněk Pohlreich pro ŽivotvČesku.cz.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.