Vajíčková pomazánka s jarní cibulkou
Vajíčková pomazánka
Publikováno: 21. 6. 2020
Jarní cibulka má právě teď svou hlavní sezónu. Přestože ji v obchodech najdeme již po celý rok, je právě teď v té nejlepší kvalitě, v jaké si ji lze dopřát. Její chuť je jemnější a sladší než u klasické žluté cibule, a proto je pro mnoho lidí chutnější. To se hodí obzvláště teď, ve virovém období, jelikož je opravdu bohatá na vitamíny. Obsahuje vitamín C a také vitamíny skupiny B. Díky obsahu kyseliny listrové je také vhodná pro budoucí maminky. Z minerálů v jarní cibulce najdete například jód, draslík, hořčík, železo a vápník. Výborná je zejména do pomazánek, kdy si syrová uchová nejvíce prospěšných látek.
Reklama:
Vajíčková pomazánka s jarní cibulkou
Ingredience:
Reklama:
- 5 kusů vajec,
- 2 ks nakládané okurky,
- 350 ml majonézy,
- jarní cibulka,
- sůl,
- pepř,
- toustový chléb.
Postup:
Vejce uvaříme natvrdo a necháme je vychladnou. Studená vejce oloupeme a přes krájecí mřížku na vajíčka naporcujeme na kostičky do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, okurky a majonézu. Vše dobře promícháme. Ochutíme solí a pepřem. Hotovou vaječnou pomazánku podáváme s toustovým chlebem.
Čerstvá jarní cibulka je k dostání v obchodech Tesco za 17,90 Kč.
Reklama:
Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.
Reklama:
Reklama: