Grilované brambory se slaninou, jarní cibulkou a bylinkovým dipem

Brambory s jarní cibulkou.
Brambory s jarní cibulkou.
Foto: iTesco

Na tomhle receptu si pochutná snad každý. Grilované brambory se slaninou, jarní cibulkou a dipem mohou za pár korun udělat opravdu hodně parády.

Grilované brambory se slaninou, jarní cibulkou a bylinkovým dipem

Ingredience:

  • 500 g brambor typu A,
  • 250 g anglické slaniny vcelku,
  • 4 jarní cibulky,
  • 4 stroužky česneku,
  • rozmarýn,
  • 100 ml extra panenského olivového oleje,
  • 100 g bílého smetanového jogurtu,
  • 100 g zakysané smetany,
  • pažitka,
  • petrželka,
  • 1 citron,
  • sůl,
  • pepř.

Postup:
Očištěné a omyté brambory i se slupkou nakrájíme na měsíčky. Do grilovacího tácku k nim přidáme nakrájenou slaninu, jarní cibulku, česnek a snítky rozmarýnu. Zakapeme polovinou olivového oleje a dochutíme solí a pepřem. Grilujeme dozlatova, nejlépe přiklopené, asi 25 minut podle velikosti brambor. Průběžně obracíme.

Jarní cibulka má právě teď svou hlavní sezónu. Přestože ji v obchodech najdeme již po celý...

Dip: Smícháme jogurt, smetanu, nasekanou pažitku, petrželku, šťávu a kůru z citronu. Dip dochutíme zbývajícím olivovým olejem, solí a pepřem. Podáváme s grilovanými bramborami.