Vajíčková pomazánka s jarní cibulkou

Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka
Foto: iTesco

Jarní cibulka má právě teď svou hlavní sezónu. Přestože ji v obchodech najdeme již po celý rok, je právě teď v té nejlepší kvalitě, v jaké si ji lze dopřát. Její chuť je jemnější a sladší než u klasické žluté cibule, a proto je pro mnoho lidí chutnější. To se hodí obzvláště teď, ve virovém období, jelikož je opravdu bohatá na vitamíny. Obsahuje vitamín C a také vitamíny skupiny B. Díky obsahu kyseliny listrové je také vhodná pro budoucí maminky. Z minerálů v jarní cibulce najdete například jód, draslík, hořčík, železo a vápník. Výborná je zejména do pomazánek, kdy si syrová uchová nejvíce prospěšných látek.

Vajíčková pomazánka s jarní cibulkou

Ingredience:

  • 5 kusů vajec,
  • 2 ks nakládané okurky,
  • 350 ml majonézy,
  • jarní cibulka,
  • sůl,
  • pepř,
  • toustový chléb.

Postup:

Vejce uvaříme natvrdo a necháme je vychladnou. Studená vejce oloupeme a přes krájecí mřížku na vajíčka naporcujeme na kostičky do mísy.  Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, okurky a majonézu. Vše dobře promícháme. Ochutíme solí a pepřem. Hotovou vaječnou pomazánku podáváme s toustovým chlebem.

Na tomhle receptu si pochutná snad každý. Grilované brambory se slaninou, jarní cibulkou a...

Čerstvá jarní cibulka je k dostání v obchodech Tesco za 17,90 Kč.