Reklama:

Zahrádky u restaurací otevřou na konci května. Šéfkuchař Přemek Forejt vyjádřil zklamání

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek
Foto: Profimedia.cz
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 28. 4. 2021

Zahrádky a terasy u restaurací otevřou na přelomu května a června. Podmínkou je, aby se epidemická situace dál zlepšovala. Termín ohlásila hlavní hygienička Pavla Svrčinová. Kdy se otevřou interiéry restaurací, zatím stanoveno nebylo. "Vzhledem k tomu, že naše restaurace nemá díky své poloze zahrádku, tak se pro nás vyhlášením tohoto termínu nic nemění," okomentoval rozvolňování pro ŽivotvČesku.cz slavný šéfkuchař Přemek Forejt (34).

Reklama:

Hlavní hygienička Pavla Svrčinová uvedla, že ve spolupráci s vládou a předními experty sledují situaci ohledně šíření koronaviru, která je nyní příznivá. "Vidíme, co se děje, pokud budeme tedy dodržovat pravidla a ten pokles bude setrvalý, tak bychom se ke čtvrtému balíčku mohli dostat i dříve než za měsíc. Počítali jsme ale, že zhruba koncem května či začátkem června by se zahrádky mohly otevřít," řekla hygienička v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu.

Reklama:

Budou se dodržovat přísné hygienické podmínky a bude nadefinováno, jak mají být hosté usazeni, kdy mají mít nasazen respirátor, zda bude stačit rouška atd. K rozvolnění dojde za předpokladu, že se situace ohledně nemoci covid-19 nezačne zase zhoršovat.

Změna se ale netýká všech restaurací. Hospodští a provozovatelé restaurací, kteří mají k dispozici jen vnitřní prostory, musí dál čekat. Termín, kdy přivítají hosty, zatím neznají. "Vzhledem k tomu, že naše restaurace nemá díky své poloze zahrádku, tak se pro nás vyhlášením tohoto termínu nic nemění. Budeme bohužel dál uzavřeni do doby, než povolí otevření vnitřních prostor," sdělil pro ŽivotvČesku.cz věhlasný šéfkuchař Přemek Forejt, který provozuje restauraci v Olomouci. Dodal, že koncept restaurace ani není stavěn na venkovní obsluhu.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: