Reklama:

ŽvČ: Pivo za 49 korun a jídlo za půlku. Češi plní v centru Prahy zahrádky. Porotce z MasterChefa ve své restauraci změnil celé menu

Restaurace v centru Prahy musely snížit ceny.
Restaurace v centru Prahy musely snížit ceny.
Foto: Wikipedie / čtenář ŽvČ
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 2. 6. 2020

Dát si v pražské metropoli pivo za 49 korun musí potěšit každého milovníka zlatavého moku. Restaurace v okolí staroměstského orloje otevřely své zahrádky a lákají Čechy na velmi příjemnou cenu. Pro tamní provozovatele restaurací jde o zatím jedinou záchranu, jak se vrátil k běžnému obratu. Ale jde nejen o pivo, snížily se i ceny za jídlo...

Reklama:

I když v Česku došlo k řadě rozvolnění, ztráty provozoven, které donedávna živili především zahraniční turisté, i nadále rostou. Nově vláda v pondělí schválila otevírací doby zahrádek bez omezení. I tak to ale nestačí. Provozovatelé, kteří bojují se ztrátami, museli snížit ceny.

"Sedla jsem si v restauraci na Staroměstském náměstí na zahrádku a když mi přinesli nefiltrované pivo za 49 korun, udělalo mi to radost. Ceny šly evidentně dolů a to je příjemné znamení," řekla pro Život v Česku Helena Šovorná z Prahy, která si objednala na zahrádce Hotelu U Prince. "Současné ceny mi přišly dobré, myslím, že řada lidí to ocení," dodala milovnice zlatavého moku.

Na Staromáku za hubičku

"Ceny padly dolů, zlevnili jsme mezi 20 až 35 procenty," řekl pro ŽvČ zaměstnanec nedaleké Restaurace Mincovna.

V týdnu přijdou nejvíce Pražané z okolních kanceláří, ale že by bylo plno? To ne. O víkendu přijdou spíše lidé žijící mimo hlavní město, když jedou na výlet a podobně,“ řekl provozovatel jedné z restaurací na Staroměstském náměstí. Ceny obecně v okolí klesly přibližně o polovinu oproti původním cenám.

Kašpárkův Field změnil menu

Někteří provozovatelé přilehlých restaurací museli dokonce změnit celé menu. Tím je třeba Radek Kašpárek, porotce ze soutěže MasterChef, který vlastní restauraci Field vzdálenou dvě stě metrů od Staromáku. "Naší klientelu tvoří v nějakém procentu zahraniční turisté. Obávám se, že než začnou opět plně cestovat do Prahy, chvíli to potrvá. Museli jsme se tak přizpůsobit trhu a změnili menu, které je tvořené hlavně pro českou klientelu. Ceny šly pochopitelně dolů," řekl pro Život v Česku Kašpárek.

Většina restaurací vrátit ceny do starého standardu momentálně neplánují ani přes uvolňování režimu na některých hraničních přechodech.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: