Zdeněk Pohlreich zhodnotil české hospody a restaurace. Jeho slova mnohé překvapí

Zdeněk Pohlreich promluvil o české gastronomii
Zdeněk Pohlreich promluvil o české gastronomii
Foto: nextfoto.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 5. 9. 2020

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací, jak se to má dělat. Lidé si ho zamilovali, protože upozornil na řadu gastronomických problémů. Televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (63) promluvil o tom, jak si podle něj pohostinství na našem území aktuálně stojí. "V gastronomickém ráji nežijeme, ale..." řekl pro ŽivotvČesku.cz.

V kuchyni se od školy pohybuje 48 let. Má obrovské zkušenosti a v Česku před lety rozjel televizní projekt, v němž ukázal lidem, že za své peníze mohou jíst důstojně. Chválil majitele restaurací, kteří svou práci myslí vážně, slovně ničil ty, kteří si mysleli, že hospoda je zlatý důl a že host sní všechno.

"Říct, že v Česku žijeme v gastronomickém ráji by bylo asi nadnesené, ale myslím si, že se gastronomie tady neuvěřitelně zvedla, a to nejen ve velkých městech, ale i regionálně. A je vidět, že zákazníci, kteří na změně mají hlavní zásluhu, chtějí lepší věci a nemají problém za to zaplatit. Jsem přesvědčen, že hospoda je pro lidi pořád ještě něco, co si mohou dovolit, zajít tam na jídlo, posedět a celkově s tím se obecně gastronomie v Česku výrazně zvedla," zhodnotil pro ŽivotvČesku.cz Zdeněk Pohlrech.

Obávaný kat českých restaurací a hospod má velkou zásluhu na tom, že se některé věci v pohostinstvích změnily. Lidé ho dodnes uznávají za to, že se nebál před televizní kamerou říkat věci tak, jak je cítí. A právě to některé majitele restaurací probudilo.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.