Reklama:

Smrt Petra Kellnera zasáhla jeho dceru Annu, která tvoří pár s podnikatelem Danielem Křetínským

Daniel Křetínský, Anna Kellnerová
Daniel Křetínský, Anna Kellnerová
Foto: Profimedia.cz
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 29. 3. 2021

Ve věku 56 let po leteckém neštěstí zemřel v USA podnikatel a nejbohatší Čech Petr Kellner. Po nečekaném odchodu vlivného muže zřejmě dojde k otřesu v byznysovém i politickém prostředí. Největší bolest ale vstřebává rodina, na kterou má úzké vazby také podnikatel Daniel Křetínský (45), který je partnerem Anny Kellnerové (24).

Reklama:

Petra Kellnera mohla veřejnost poprvé zaregistrovat v roce 1989, když se objevil v malé roli ve filmu Ireny Pavláskové Čas sluhů. Tehdy pracoval jako asistent filmové produkce a zřejmě netušil, že po revoluci se stane nejbohatším českým občanem. Časopis Forbes odhadl Kellnerův majetek ke dni 1. července 2019 na 15,5 miliardy dolarů (asi 293 miliard korun) a v žebříčku světových miliardářů ho zařadil na 73. místo.

Reklama:

Kellnerovo byznysové impérium je monumentální a spravuje telekomunikační, mediální, strojírenské i finanční produkty. A také má výrazné napojení na politickou, sportovní i kulturní scénu.

"Neuvěřitelná tragédie. Je mi to moc líto. Upřímnou soustrast celé rodině Petra Kellnera," uvedl na Twitteru premiér České republiky Andrej Babiš. "Myslím na to, jak jsme všichni křehcí a smrtelní," zamyslela se první místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová. "Petr Kellner byl mimořádně úspěšný podnikatel, který svým působením a svými aktivitami vždy zůstával spojen s Českou republikou. Vyjadřuji upřímnou soustrast jeho rodině," prohlásil předseda ODS Petr Fiala.

Analytici budou sledovat, jak velký vliv bude mít tragédie v podstatě na celou Českou republiku i na mezinárodní obchod, ale nejbolestivější chvíle zažívá rodina. Obchodní zájmy a citové pohnutí se spojují v osobě Daniela Křetínského. Majitel fotbalové Sparty a dolarový miliardář je partnerem Kellnerovy dcery Anny, která Českou republiku reprezentuje v parkurovém skákání.

Anna Kellnerová a Daniel Křetínský tvoří pár od roku 2017. V roce 2018 je veřejnost mohla vidět bok po boku například při rozlučkovém utkání tenisty Radka Štěpánka. Podle zákulisních informací si Petr Kellner a Daniel Křetínský přes počáteční rozpaky k sobě dokázali najít cestu jako přátelé.

"Zatímco jeho pracovní život byl plně ve znamení neuvěřitelné pracovitosti a kreativnosti, jeho soukromý život patřil jeho rodině a dětem. Pohřeb proto proběhne v úzkém rodinném kruhu. Prosíme všechny, zejména média, aby v tuto těžkou chvíli respektovali soukromí rodiny pana Petra Kellnera," uvedla v pondělí ráno mluvčí PPF Jitka Tkadlecová. Přání rodiny by se slušelo respektovat, osobnost Petra Kellnera ale tak výrazně přesahovala hranice obyčejného podnikatele, že to bude složité pro všechny.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: