Radikální proměna: Mladík zhubl polovinu vlastní váhy. Dnes má postavu snů a je k nepoznání

Denis Schevchenko
Denis Schevchenko
Foto: Profimedia.cz
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 9. 4. 2021

Propady a vzestupy do extrémních váhových hodnot dokážou mít dopady na každodenní život a psychiku. Denis Schevchenko (31) z ruského Krasnodaru jídlo vždycky miloval a znamenalo pro něj požitek a radost. Jenže neřízené přejídání a extrémní příjem kalorií bez fyzického výdeje nenechal dlouho čekat na důsledky plynoucí z absence kontroly nad jídlem. Štěstím u mladého muž bylo, že u něj ještě stále fungovala sebereflexe, která mu dokázala otevřít oči.

Denis Schevchenko se kvůli konzumaci piva, velkého množství pečiva, sladkostí a koláčů projedl až na váhu přes 180 kilogramů. Denně přijal 4000 až 5000 kalorií a jeho pohyb se rovnal nule. Dlouhou dobu hmotnost neřešil, dokud neuviděl svoji fotku. Ten den mu došlo, že má problém, který je nezbytné vyřešit. Jeho hubnoucí cesta začala u stravování, proto se zbavil veškerých vysoce kalorických jídel, jejichž výhodou byla rychlá a snadná příprava. Jednoduché cukry a nasycené tuky musely z jídelníčku pryč.

Zaměřil se především na libové maso, zeleninu a vejce. I když začátky byly nesmírně těžké, po čase Rus zjistil, že má více energie a síly, takže se může vrhnout na tvrdý fyzický trénink a začít sportovat. Třikrát týdně dřel v tělocvičně a také posiloval. Jeho tělo se začalo postupně měnit a získávat zcela jiný tvar. Na mrtvý tah nyní dokáže zvednout neskutečných 210 kilogramů a pravidelně se účastní silového trojboje.

32letý Denis Schevchenko zažil náročné časy, ale dokázal se nevzdat a jít kupředu, i když už mu docházely síly. Nastavil si jídelníček na 1500 až 1700 kalorií denně a dostal se na váhu 90 kilogramů. Neustále na sobě pracuje a snaží se nepolevovat, aby si udržel svaly a vyrýsovanou postavu, kterou si vždycky přál mít. Míval strach kvůli enormní váze, která by u něj mohla zapříčinit vážné zdravotní problémy, ale toho se naštěstí s dramatickou proměnou zbavil.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.