Reklama:

Konec italského kuchaře v Praze: Emanuele Ridi uzavřel i svou druhou restauraci. Vyjádřil se on i Pohlreich

Emanuele Ridi
Emanuele Ridi
Foto: Nextfoto
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 4. 4. 2024

Emanuele Ridi byl ještě před pandemií koronaviru vyhlášeným italským restauratérem. Provozoval v Praze dva luxusní podniky zaměřené na italské a středomořské pokrmy a pravou neapolskou pizzu. Po vynucené pauze způsobené vládním nařízením v souvislosti s pandemií ale v roce 2022 jednu ze svých restaurací prodal. Radost mu dělala alespoň druhá z oblíbených restaurací v centru Prahy - Manu Praga. I tu však byl nucen Ridi trvale uzavřít. Jeho tým o tom informoval na Instagramu v příspěvku, kde žádá klienty s vouchery, aby se přihlásili o vrácení peněz. Konec podniku potvrdil pro ŽivotvČesku.cz sám Emanuele Ridi. K aktuální situaci podnikání v gastronomii se vyjádřil i šéfkuchař a podnikatel Zdeněk Pohlreich.

Reklama:

Oba podniky známého Itala Emanuela Ridiho patřily k těm vyhlášeným. »MANU Risto & Lounge« na Dětském ostrově ale restauratér s těžkým srdcem prodal už na podzim v roce 2022. Druhá restaurace v Revoluční ulici »Manu Praga« byla také vyhlášená pravou neapolskou pizzou a středomořskými specialitami. Ani tu ale sympatický Ital nedokázal udržet a ve středu oznámil na svém Instagramu, že podnik trvale uzavírá.

Reklama:

Příspěvěk cílí především na klienty, kteří měli zakoupený voucher. "Omlouváme se za komplikace spojené s uzavřením restaurace. Pokud máte zakoupen Voucher, který jste nestihli uplatnit, níže uvádíme postup pro vrácení peněz," stojí ve stručném prohlášení. Konec provozu Manu Praga potvrdil pro ŽivotvČesku.cz samotný majitel Emanuele Ridi. "Ano, ukončil jsem provoz koncem února," sdělil známý Ital, jenž žije dlouhodobě v České republice.

Redakce ŽivotvČesku.cz kontaktovala známého podnikatele v gastronomii Zdeňka Pohlreicha s dotazem, zda i v roce 2024 je těžké podnikat v pohostinství. "Je to tradiční, zvýšily se daně. Celkem zásadně. To je přesně to, co jsme »potřebovali«. Po covidu se nám to hned dělá lépe," ironicky a s jistou dávkou jízlivosti směrem k politickým garniturám v Česku konstatoval pro ŽivotvČesku.cz. Jeho slova si lze jednoduše přeložit tak, že podnikat v České republice je čím dál složitější - pokud jde o gastronomii, platí to dvojnásobně.

Vyjadřovat se směrem k uzavření restaurace svého kolegy z branže odmítl. "O podnikatelském prostředí v ČR bychom se mohli bavit dlouho, mnohé z toho by nebylo veselé. Netuším, co se s restaurací stalo, ale mohu říct pouze to, že mě to mrzí, takové věci nepřeji nikomu," dodal pro ŽivotvČesku.cz věhlasný gastro mistr.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: