Šéfkuchař Radek Kašpárek otevřel restauraci s obchodem v centru Prahy a natočil video zevnitř. Lidé si tam mohou koupit chléb i za 135 korun
Šéfkuchař Radek Kašpárek měl v posledních měsících plné ruce práce. Jeho dlouho připravovaný projekt – restaurace s pekárnou s názvem »420«, který je zasazen do zrekonstruovaného interiéru domu U Červené lišky, v pátek otevřel pro veřejnost. Známý šéf michelinské restaurace Field dal na svém instagramovém profilu nahlédnout, na co se mohou návštěvníci pekárny těšit. "Otevření restaurace 420 je se zpožděním kvůli rekonstrukci domu, ale závěr roku se nakonec stihl," uvedl pro ŽivotvČesku.cz věhlasný gastro mistr Radek Kašpárek.
Otevření restaurace na Staroměstském náměstí Radek Kašpárek se svým společníkem plánovali roky dopředu. Citlivá rekonstrukce domu U Červené lišky přímo naproti orloji ale »otevíračku« zdržela a dveře pro první návštěvníky a hosty restaurace se otevírají právě dnes, téměř týden před Vánocemi. "Otevření restaurace 420 bylo zpožděné kvůli rekonstrukci domu, ale závěr roku se nakonec stihl," vysvětlil pro ŽivotvČesku.cz Radek Kašpárek.
Podle záběrů, které natočil známý šéfkuchař, se lidé mají na co těšit. Čerstvé pečivo vypadá lákavě, vzhledem k vysoké kvalitě si ale kupující připlatí. Za 800 g pšeničnožitného chleba zaplatí i 135 korun a například za dalamánek dají 15 korun.
Úspěšný gastro mistr se kromě přípravy nového podniku v posledních měsících dal i na hubnutí. Každý den vstává brzy ráno, aby mohl takzvaně potit krev v tělocvičně. Již po třech měsících šéf michelinské restaurace výrazně prokoukl a do konce roku má v plánu shodit celkem 20 kilogramů. "Mám patnáct kilogramů dole a ve shazování stále pokračuji," sdělil před nedávnem pro ŽivotvČesku.cz Kašpárek, který se pyšní tím, že restaurace 420 je koncept, kde je i obchod, v němž si lidé mohou pořídit kvalitní potraviny.
Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.