Vaření s Monikou Babišovou: Recept na sekanou manželky prezidentského kandidáta okomentoval slavný český šéfkuchař

Monika Babišová
Monika Babišová
Foto: Se svolením Moniky Babišové / foto s vědomím Sab Lauren
Alžběta Staňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 5. 12. 2022

Manželka bývalého premiéra Andreje Babiše (68) Monika (48) se v online pořadu svého muže »Čau lidi« podělila o recept na kuřecí sekanou. Pro ŽivotvČesku.cz jej okomentoval známý šéfkuchař Radek Kašpárek (41), který byl opakovaně oceněn michelinskou hvězdou a prozradil, co by udělal jinak.

Kromě komentářů veřejného dění se Andrej Babiš ve své show »Čau lidi« často dělí také o střípky ze svého soukromí. V poslední době to jsou například recepty, na kterých si doma pochutnávají. Nyní ve spolupráci se svou manželkou, pohlednou blondýnkou Monikou, zveřejnil na YouTube návod, jak si doma připravit zdravou kuřecí sekanou.

Politik, který se rozhodl kandidovat v nadcházejících prezidentských volbách na post hlavy státu, se sám do příprav zapojil, a tak jej jeho příznivci mají možnost obdivovat v zástěře a kuchyňských chňapkách. Co na recept říká porotce ze soutěže MasterChef Česko Radek Kašpárek, známý šéfkuchař prozradil pro redakci ŽivotvČesku.cz.

"Sekaná je jídlo, které řezníci začali vyrábět z odřezků, které osekali z jiného masa, obsahovalo to i tučné, kůži, zkrátka trochu podřadné maso. To se dvakrát pomlelo a následně upeklo. Díky tomu, že obsahovalo hodně tuku, nebyla sekaná nikdy suchá," uvedl pro ŽivotvČesku.cz nejprve tento pokrm pořádně zeširoka.

Častou obavou návštěvníků restaurací, kteří by si chtěli sekanou objednat, je strach, aby nebyla příliš suchá a nerozpadala se. A právě to se podle Radka Kašpárka může bohužel přihodit, pokud je připravena z kuřecího masa.

"Kuřecí maso má hodně bílkovin, které ji docela spojí, takže rozpadat se spíš nebude, ale obsahuje málo tuku. Takže pokud do ní paní Monika nepřidá třeba kus špeku, bude nejspíš hodně suchá. Já osobně jsem to nikdy nejedl, ale myslím, že bych asi nebyl fanoušek. Když kuře, dal bych si raději poctivé pečené stehno s cibulí," objasnil svůj pohled pro ŽivotvČesku.cz známý kulinářský mistr.

"Důvodem, proč paní Monika připravuje sekanou z kuřete, může být to, že doma jedí zdravě. To je rozhodně skvělé a chvályhodné, ale v takovém případě bych skutečně volil spíše některý jiný recept, který se pro kuře hodí lépe," uzavřel svůj verdikt Radek Kašpárek.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.