Reklama:

Zdeněk Pohlreich shodil 16 kilogramů a prozradil nečekaný trik. Na jídlo musí člověk myslet

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich
Foto: Nextfoto
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 18. 4. 2021

Obecně se říká, že dobrého kuchaře poznáte podle figury, která by měla být kulatější, aby bylo vidět, že králi kuchyně chutná. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (64) to považuje spíše za výmluvu a pro ŽivotvČesku.cz prozradil svůj trik, jak se zbavit přebytečných kilogramů. "Nezáleží pouze na tom, co jíte, ale také na tom, v jaké pohodě to jíte," zdůraznil kulinářský kouzelník.

Reklama:

I ti nejlepší kuchaři na světě jsou obyčejní lidé, kteří rádi hřeší. A je poměrně logické, že kuchaři kvůli věčnému ochutnávání a vymýšlení nových delikates mají tendenci k nabírání tak nějak v popisu práce.

Reklama:

Nekompromisní šéfkuchař s ostře proříznutou pusou Zdeněk Pohlreich je přesvědčen, že hodně záleží, jakým způsobem člověk k jídlu přistupuje. Jak si strávník na jídlo neudělá čas a jednotlivá sousta nevychutná v klidu, zadělává si na problémy.

"Myslím si, že je to hlavně v lidské hlavě, že je to prostě mentální záležitost. Jaký mám já recept na hubnutí? Paradoxně to podle mě znamená, že člověk má jíst. Já celý život praktikoval takové to kuchařské jídlo, že jsem jedl, když jsem měl zrovna čas či chuť, což je vždycky špatně. Myslím si, že je důležité pravidelně snídat, jíst hodně zeleniny, pít hodně vody. Já bych to shrnul do poučky, že člověk má jíst příborem a u stolu. Nejhorší na divoké změny váhy je, když si vezmete misku k televizi," popsal svůj návod na hlídání kilogramů pro ŽivotvČesku.cz sympatický kuchař a zdůraznil, že když si člověk sedne na gauč se lžící a začne nabírat a nabírat, tak se porce špatně měří.

Věhlasný kuchař, který si za cíl stanovil pozvednout úroveň české gastronomie, si nemyslí, že alkohol představuje při hubnutí nějaký zásadní problém. "Osobně si nemyslím, že je nutné absolutně přestat pít alkohol, já si rád skleničku vína vždy dal, v tom problém u mě nebyl. Zásadní je, že když jíte, tak se na to soustředit a nedělat k tomu nic jiného. Nezáleží pouze na tom, co jíte, ale také na tom, v jaké pohodě to jíte," uvedl pro ŽivotvČesku.cz velkou pravdu, které věří, protože u něj přinesla viditelné úspěchy.

"Za 4 měsíce jsem shodil 16 kilogramů, teď tedy přiznám, že už mám zase něco zpět. Ono se říká, že kuchař má být pěkný, ale to je taková výmluva. Já si řekl, že s tím něco budu dělat a první týden či dva jsem na sebe byl hodně tvrdý. Pak se mi už dařilo hubnout přirozeně," zavzpomínal na boj s jídlem Zdeněk Pohlreich.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: