Další tajemství padlo. Částka, kterou platí páry na večeři u Zdeňka Pohlreicha, je zajímavá
Dobře se najíst, inteligentně si popovídat, seznámit se s šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem (64) a ještě jako bonus si najít partnera pro celý život. To je ideální scénář, po němž touží účastníci seznamovací reality show. Takový večer ale není zadarmo. Redakce ŽivotvČesku.cz zjistila, kolik večeře před televizními kamerami stojí. "Vždy záleží na tom, zda si dvojice dala předkrm nebo třeba víno a jaké konkrétně," řekl pro ŽivotvČesku.cz koordinátor reality show Martin Šnýdr.
Mág české gastronomie Zdeněk Pohlreich prokázal diskrétnost a nechtěl prozradit, kolik účastníci reality show, kde se spojuje namlouvání s kulinářskými zážitky, za večeři zaplatí. "Ceny domlouvala produkce, je to od natáčení delší dobu, tak se zeptejte na Primě, budou vědět," řekl pro ŽivotvČesku.cz s úsměvem.
Na Primě přiznali, že se jim povedlo cenu za jídlo zajímavě snížit, protože Pohlreichovi zajistili, že v jeho restauraci takových večeří bude velké množství.
"Majitel restaurace Divinis se s produkcí dohodl na zvýhodněné ceně v rámci natáčení i kvůli tomu, že připravených večeří byl vyšší počet. V průměru za jednu večeři je útrata asi 2000 korun. Je to ale opravdu průměr, musíme počítat s tím, že někdo si nedal předkrm, jiný si objednal víno, pak záleželo třeba i na ceně vína," vysvětlil pro ŽivotvČesku.cz koordinátor reality show Martin Šnýdr.
"Zdeněk Pohlreich připravil pro potřeby natáčení pořadu menu, které vychází ze standardní nabídky restaurace Divinis. Účastníci První večeře si mohli objednat například ústřice, pěnu z kozího sýra a lanýžového medu s marinovanou řepou, šafránové rizoto s lískovými oříšky, tagliolini se srnčím ragú a pecorinem, jelení hřbet v parmazánové krustě, kachní prso s lanýžovým medem nebo telecí filet s restovaným foie gras," vyjmenoval Martin Šnýdr pro ŽivotvČesku.cz, na čem si mohou randící páry pochutnat.
Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.