Reklama:

Miroslav Kalousek vyzval Andreje Babiše, ať ubytuje ukrajinské rodiny na Čapím hnízdě. Expremiér mu rázně odpověděl

Monika Babišová s manželem
Monika Babišová s manželem
Foto: Profimedia
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 28. 2. 2022

Někteří politici se začali přít, kdo pomohl ukrajinským uprchlíkům a kdo by jim pomoci měl. Bývalý poslanec Miroslav Kalousek (61) vyzval svého politického rivala Andreje Babiše (67), aby ukrajinské rodiny ubytoval na farmě Čapí hnízdo. Bývalý předseda vlády poslal odpověď přes ŽivotvČesku.cz.

Reklama:

Miroslav Kalousek se rozhodl, že ukrajinskou krizi využije k tomu, aby přes své sociální sítě »šťouchl« do expremiéra Andreje Babiše a vyzval ho k solidaritě.

Reklama:

"Andreji, což kdybys nabídl Čapí hnízdo zdarma k ubytování ukrajinských žen a dětí? Měly by tam pohodlí, děti by viděly surikaty a ty bys měl konečně pravdu, že projekt »slouží veřejnosti«. Možná by to soud uznal i jako polehčující okolnost," uvedl Miroslav Kalousek na svém Twitteru.

Pokud by měl jednou v budoucnu soud přihlédnout k tomu, zda Andrej Babiš na farmě Čapí hnízdo ubytoval uprchlíky z Ukrajiny, tak by to opravdu mohlo znamenat polehčující okolnost.

Andrej Babiš totiž pro ŽivotvČesku.cz uvedl, že se do podpory ukrajinských rodin dávno zapojil. "Čapí hnízdo nabídlo v rámci koordinace Asociace hotelů a restaurací čtyřicet až padesát míst pro ukrajinské uprchlíky v závislosti na složení rodin," uvedl Andrej Babiš. Do pořádání sbírek pro Ukrajinu se podle informací ŽivotvČesku.cz intenzivně zapojila také Monika Babišová (47).

Většina ukrajinských uprchlíků míří do Polska. Je ale zřejmé, že tisíce lidí zamíří také na Slovensko a do Česka. Ministerstvo vnitra potvrdilo, že se připravuje na silnou uprchlickou vlnu. V případě, že přijde víc než pět tisíc uprchlíků, plánuje ministerstvo aktivovat nouzový stav. Sám ministr vnitra Vít Rakušan (43) v minulosti uvedl, že jeho rodina nabídla ubytování ukrajinské rodině. Uprchlíky u sebe doma ubytoval také Matěj Stropnický (38).

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: