Grilované brambory se slaninou, jarní cibulkou a bylinkovým dipem
Brambory s jarní cibulkou.
Publikováno: 21. 6. 2020
Na tomhle receptu si pochutná snad každý. Grilované brambory se slaninou, jarní cibulkou a dipem mohou za pár korun udělat opravdu hodně parády.
Reklama:
Grilované brambory se slaninou, jarní cibulkou a bylinkovým dipem
Ingredience:
Reklama:
- 500 g brambor typu A,
- 250 g anglické slaniny vcelku,
- 4 jarní cibulky,
- 4 stroužky česneku,
- rozmarýn,
- 100 ml extra panenského olivového oleje,
- 100 g bílého smetanového jogurtu,
- 100 g zakysané smetany,
- pažitka,
- petrželka,
- 1 citron,
- sůl,
- pepř.
Postup:
Očištěné a omyté brambory i se slupkou nakrájíme na měsíčky. Do grilovacího tácku k nim přidáme nakrájenou slaninu, jarní cibulku, česnek a snítky rozmarýnu. Zakapeme polovinou olivového oleje a dochutíme solí a pepřem. Grilujeme dozlatova, nejlépe přiklopené, asi 25 minut podle velikosti brambor. Průběžně obracíme.
Dip: Smícháme jogurt, smetanu, nasekanou pažitku, petrželku, šťávu a kůru z citronu. Dip dochutíme zbývajícím olivovým olejem, solí a pepřem. Podáváme s grilovanými bramborami.
Reklama:
Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.
Reklama:
Reklama: