Další tajemství padlo. Částka, kterou platí páry na večeři u Zdeňka Pohlreicha, je zajímavá

Se svolením FTV Prima
Simone a její partner Patrik v show První večeře se Zdeňkem Pohlreichem.
Foto: Se svolením FTV Prima
Josef Šťastna | Redaktor
josef.stastna@zivotvcesku.cz
Publikováno: 29. 9. 2021

Dobře se najíst, inteligentně si popovídat, seznámit se s šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem (64) a ještě jako bonus si najít partnera pro celý život. To je ideální scénář, po němž touží účastníci seznamovací reality show. Takový večer ale není zadarmo. Redakce ŽivotvČesku.cz zjistila, kolik večeře před televizními kamerami stojí. "Vždy záleží na tom, zda si dvojice dala předkrm nebo třeba víno a jaké konkrétně," řekl pro ŽivotvČesku.cz koordinátor reality show Martin Šnýdr.

Mág české gastronomie Zdeněk Pohlreich prokázal diskrétnost a nechtěl prozradit, kolik účastníci reality show, kde se spojuje namlouvání s kulinářskými zážitky, za večeři zaplatí. "Ceny domlouvala produkce, je to od natáčení delší dobu, tak se zeptejte na Primě, budou vědět," řekl pro ŽivotvČesku.cz s úsměvem.

Na Primě přiznali, že se jim povedlo cenu za jídlo zajímavě snížit, protože Pohlreichovi zajistili, že v jeho restauraci takových večeří bude velké množství.

"Majitel restaurace Divinis se s produkcí dohodl na zvýhodněné ceně v rámci natáčení i kvůli tomu, že připravených večeří byl vyšší počet. V průměru za jednu večeři je útrata asi 2000 korun. Je to ale opravdu průměr, musíme počítat s tím, že někdo si nedal předkrm, jiný si objednal víno, pak záleželo třeba i na ceně vína," vysvětlil pro ŽivotvČesku.cz koordinátor reality show Martin Šnýdr.

Jedním z nepříjemných následků prodělání onemocnění covid-19 je tzv. postcovidový syndrom, který trápí řadu vyléčených pacientů v Česku. Výjimkou nejsou ani známé tváře. Zpěvačka Hana Zagorová (75) skončila v péči lékařů a její stav zůstává vážný. Uznávaný imunolog Václav Hořejší (71) popsal základní příznaky, které by měly být varováním. "Hodně se uvádí kardiovaskulární a plicní problémy, ale také symptomy neurologického charakteru. Lidé často pociťují dušnost, velmi snadno se unaví a mohou mít tzv. »zamlženou« mysl. Špatně se soustředí, hůře jim to myslí a celkově jsou v nepříjemném duševním stavu," řekl pro ŽivotvČesku.cz.

"Zdeněk Pohlreich připravil pro potřeby natáčení pořadu menu, které vychází ze standardní nabídky restaurace Divinis. Účastníci První večeře si mohli objednat například ústřice, pěnu z kozího sýra a lanýžového medu s marinovanou řepou, šafránové rizoto s lískovými oříšky, tagliolini se srnčím ragú a pecorinem, jelení hřbet v parmazánové krustě, kachní prso s lanýžovým medem nebo telecí filet s restovaným foie gras," vyjmenoval Martin Šnýdr pro ŽivotvČesku.cz, na čem si mohou randící páry pochutnat.

Oblíbená reality show, kdy páry u dobrého jídla a pití seznamoval šéfkuchař Zdeněk Pohlrei...

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Zavřít reklamu