Horečka sobotní noci: Vyloučená Simona Babčáková se cítí dobře. Mluvčí ČT řekla, jak vnímá otázky na zvýšenou teplotu

Herečka Simona Babčáková a tanečník Martin Práger
Herečka Simona Babčáková a tanečník Martin Práger
Foto: Nextfoto
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 8. 11. 2021

Herečka Simona Babčáková (48) byla vyloučena ze StarDance, dotančil tak i její partner Martin Práger. Moderátor Marek Eben (63) v průběhu sobotního večera pouze sdělil, že taková jsou licenční pravidla BBC. "Nemohla tančit ze zdravotního důvodu," uvedla pro ŽivotvČesku.cz mluvčí ČT Karolína Blinková. Herečka ale v pondělí do redakce napsala, že se cítí dobře.

V sobotu večer taneční soutěž zcela nečekaně opustily dva páry. Zdeňka Godlu (46) a Terezu Pruckovou do dalších kol nepustili diváci, kteří vyhodnotili, že taneční umění této dvojice už sledovat nechtějí. Napínavější situace panovala a stále panuje kolem Simony Babčákové a Martina Prágra. Dvojice musela soutěž opustit, protože Simona Babčáková byla údajně nemocná. Protože chyběla dva díly po sobě, tak podle pravidel BBC pro ni tančení před televizními kamerami skončilo.

Minulou sobotu Simonu Babčákovou na taneční parket nepustila hygiena. Herečka známá ze sitcomu Comeback se totiž potkala s moderátorkou Terezou Kostkovou (45), která měla pozitivní test na covid. Hygiena ve spolupráci s vedením ČT pak došla k závěru, že ti, kteří nemají očkování, tančit nebudou. To potvrdil i Mirai Navrátil (29), který jako neočkovaný musel také jeden večer vynechat. Otázkou je, proč Simona Babčáková vynechala i poslední sobotu a z celé show byla vyloučena.

"Nemohla tančit ze zdravotního důvodu," uvedla v pondělí pro ŽivotvČesku.cz mluvčí České televize Karolína Blinková a odmítla blíže komentovat, co se Simonou Babčákovou bylo či stále je. Mluvčí ČT nechtěla hodnotit, zda Babčáková před sobotním přenosem měla zvýšenou teplotu. "To komentovat nebudu. Nemohu komentovat zdravotní stav jiných lidí," dodala mluvčí pro ŽivotvČesku.cz s tím, že není oprávněná popisovat zdravotní stav soutěžících.

Sama Simona Babčáková ještě v sobotu dopoledne byla přesvědčená, že tančit bude. "V sobotu budeme tančit, budeme tančit rumbu a popravdě se na to moc těšíme," řekla herečka pro ŽivotvČesku.cz a nepředpokládala, že se objeví nějaká překážka, která ji z účasti na tanečním parketu diskvalifikuje.

Jenže v sobotu večer se něco zásadního stalo. Taneční horečka sobotní noci se musela obejít bez Babčákové. Ta se zatím ke svému konci v soutěži nevyjádřila. "Vše je v pořádku a já se cítím dobře," napsala v pondělí herečka do redakce ŽivotvČesku.cz. O tom, zda ji na taneční parket nepustil test či zvýšená teplota, zatím herečka pomlčela. Je možné, že v budoucnu poskytne detailní komentář, jak svou účast a konec v StarDance vnímala.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.