Pamatujete si Báru Zemanovou ze SuperStar? Zpívala s Karlem Gottem, zkrásněla a dnes vychovává dvouletou dceru

Bára Zemanová a Karel Gott
Bára Zemanová a Karel Gott
Foto: Profimedia
Pavel Vičar | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 27. 9. 2021

Když před patnácti lety předstoupila tehdy šestnáctiletá Bára Zemanová (31) před porotu třetí série pěvecké soutěže Česko hledá SuperStar, byla rázem označována za favoritku. Tehdy dospívající dívka s červenými vlasy všechny odzbrojila svým silným rockovým hlasem. Na vítězství to ale nakonec nestačilo, skončila na čtvrtém místě. "Vzpomínám na SuperStar dnes už jen kladně, byl to neskutečný kolotoč emocí a zážitků a pro mě tenkrát jako pro šestnáctiletou puberťačku úplně nový svět. Soutěž mi dala do života velkou školu," ohlédla se pro ŽivotvČesku.cz Bára Zemanová, která si na jednom pódiu zazpívala třeba i s Karlem Gottem (†80).

Bára Zemanová se toužila stát zpěvačkou už od dětství. Milovnice rockové hudby se rozhodla zkusit své štěstí v třetím ročníku soutěže Česko hledá SuperStar, což jí pěvecky posunulo. Získala řadu zkušeností a hlasově se zdokonalila. Soutěž od té doby pravidelně sleduje. "Na SuperStar jsem se dívala vždy. I když už soutěž prošla za ty roky řadou změn a má trochu jiný koncept, než měla za nás, občas se ráda podívám. Člověka překvapí, kolik mladých talentů u nás a na Slovensku máme," zhodnotila koncept soutěže pro ŽivotvČesku.cz Bára Zemanová s tím, že pro zpěváky kteří začínají, může být koncept soutěže dobrý startovací můstek v jejich kariéře.

"Myslím, že pro mladé zpěváky může být skvělou příležitostí, jak se dostat na pódia a začít pracovat na své kariéře. Je ovšem taky podstatné neztratit se v té džungli a mít někoho, kdo vám pomůže udržet ten správný směr a nohy na zemi. A to hlavně v období po soutěži," zdůraznila pro ŽivotvČesku.cz zpěvačka.

I když už o ní dlouho nebylo slyšet, je stále pěvecky aktivní. Poslední dva roky je ale především maminkou na plný úvazek. "Momentálně je mou každodenní náplní rodina a moje dvouletá dcerka Ema, ale zvládáme to kombinovat i s hudbou. Mám v Plzni rockovou kapelu, se kterou koncertuji a kde hraje i můj manžel. Emičku se od malička snažíme s muzikantským prostředím seznamovat, občas ji bereme na koncerty a ona je mezi lidmi moc ráda," prozradila pro ŽivotvČesku.cz Bára Zemanová s tím, že když se žena stane matkou, nemusí přijít o své sny a kariéra a mateřství se dá skloubit dohromady.

"Tím, že jsme muzikantská rodina, to jde moc hezky. Máme skvělé zázemí, babičky, kterým nevadí hlídání a pokud to jde, bereme dcerku na akce s sebou. Času je samozřejmě méně, než bylo dříve, ale myslím si, že žena může být dobrá máma a zároveň nemusí přijít o své sny," uvedla Bára Zemanová pro ŽivotvČesku.cz.

Tak jako většina umělců je i někdejší účastnice SuperStar nadšena z toho, že se po různých vládních omezeních, kdy kultura stála, může opět vystupovat. "My jsme teď momentálně plni emocí z toho, že jsme mohli po covidu opět v létě koncertovat a teď už chystáme adventní turné, které začne koncem listopadu. Budou to koncerty s vánoční tématikou, koledy a písně, které k Vánocům neodmyslitelně patří," dodala zpěvačka pro ŽivotvČesku.cz.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.