Unikátní snímky Přemka Forejta z MasterChefa: Za mlada byl výstředním hezounkem, který se vypracoval

Přemek je porotcem soutěže MasterChef
Přemek je porotcem soutěže MasterChef
Foto: Archiv Přemek Forejt
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 23. 5. 2020

Šéfkuchař Přemek Forejt se proslavil nejen účinkováním jako porotce v soutěži MasterChef, ale i svou olomouckou restaurací Entrée. V ní pro hosta dokáže vytvořit prakticky cokoli, a to netradiční formou. Jde o show přímo pro hosty a dalo by se říct, že jde o jídlo s příběhem.

V pouhých třiceti letech se Přemek Forejt stal šéfkuchařem vyhlášené olomoucké restaurace Entrée, která již přilákala hosty z celé republiky, ale i zahraničí.

Prosadil se tak jako jeden z nejmladších a nejinspirativnějších šéfkuchařů Česka. V roce 2017 byla restaurace Entrée v prestižní anketě Maurerův výběr Grand Restaurant vyhlášena nejlepší v ČR.

Dnes nadaného šéfkuchaře lidé znají především z televizní soutěže MasterChef pro amatérské kuchaře napříč Českem.

První uvařený pokrm

Když se Přemka někdo zeptá, jaký byl první pokrm, který kdy uvařil, zasměje se. "Myslím si, že to byl řízek pro dědečka a pamatuji si, že jsem ho přesolil," netajil se uznávaný šéfkuchař, který patří k obdivovatelům světově uznávaných šéfů kuchyně jakými je Jason Atherton nebo Sergio Herman.

Přemek Forejt získal v posledních měsících na popularitě. Jak s ním šel čas najdete v galerii.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.