Karlos Vémola si připsal další výhru. Hravě porazil Václava Mikuláška v prvním kole, uškrtil ho

Vémola si poradil s Mikuláškem v prvním kole
Vémola si poradil s Mikuláškem v prvním kole
Foto: Archiv Oktagon
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 5. 12. 2020

Měl to být duel, po kterém měl Karlos Vémola (35) pověsit svou kariéru na hřebík. Alespoň to sliboval jeho soupeř Václav »Baba Jaga« Mikulášek (32), který i symbolicky na staredown po vážení přinesl dlouhý hřebík. Naopak se vyplnilo to, co před soubojem tvrdil český »Terminátor« - že soupeře ukončí v prvním kole.

Vémola hned od úvodu šel sebevědomě po Mikuláškovi. Žádné postojové »hrátky« se neočekávaly, naopak bylo jasné, že veterán UFC se bude snažit vsadit na jednu kartu a Babu Jagu hodit na zem. To se stalo po 10 vteřinách od úvodu.

Jednoznačně český Terminátor v pozici dominoval a Mikulášek se ocitl ve značných problémech. Netrvalo dlouho a Mikulášek zápas po dvou minutách a dvou vteřinách odklepal, když Vémolovi nabídl záda a ten ho uškrtil.

"Je to vymyšlená hvězda. Dejte mi někoho silnějšího do konce prosince, dejte mi titulový zápas," žádal Vémola po rychlém zápase s Mikuláškem. Promotér Ondřej Novotný jeho nabídku přijal s tím, že s Vémolovým manažerem se pokusí nějaký zápas dohodnout.

Mikulášek se nechal několikrát slyšet, že ho příprava na Vémolu vyšla na částku okolo 250 tisíc korun. Krátký čas v přípravě strávil i na Slovensku s Attilou Véghem, který dokázal před rokem Vémolu poslat k zemi v prvním kole. Ale ani cenné rady šampiona nepomohly.

Původně se měl souboj mezi oběma konat na Oktagonu 17. Ale z důvodu nemoci českého Terminátora, který nezvládl zhubnout na domluvenou váhu do 84 kilogramů, se přesunul na prosincové datum. Terminátor šel do boje jako favorit, Baba Jaga jako outsider, kterému nevěřily ani sázkové kanceláře, když na něj vypsaly poměrně vysoký kurs.

OFICIÁLNÍ VÝSLEDKY:
GLOS porazil Tvrdého v 1. kole na submisivita
JURÁČEK porazil Širokého ve 3. kole TKO
MACEK porazil Kvarnströma ve 2. kole na submisivita
SALČÁK remizoval s Tomczakem
BASHARAT porazil Bezkorovainyiho ve 2. kole na submisivita
KUZNÍK porazil Bartla na body
PRIMERA porazil Kalašnika na body
KRIŠTOFIČ porazil Strelczyka ve 2. kole TKO
PUDILOVÁ porazila Holm na body
VÉMOLA porazil Mikuláška v 1. kole na submisivita

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.